U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Nederlands 3x3 teams waaien weer uit over Europa

Terug naar overzicht

Nederlands 3x3 teams waaien weer uit over Europa

10 juli 2019 21:01:22

Ook komend weekeinde wordt weer volop gespeeld door de Nederlandse 3x3 teams in het binnen- en buitenland. Naast Streetball Masters in Rotterdam (14 juli) staan ook de U23 Nations League, Women's Series en een Challenger op het programma met Nederlandse deelname Hieronder het overzicht:

13 en 14 juli: FIBA 3x3 Women’s Series in Lignano (Italië). Aan dit vierde toernooi van deze Women's Series doen de Orange Lions mee met Jill Bettonvil, Loyce Bettonvil, Fleur Kuijt, Sonja Kuijt. Ze worden gecoacht door Hakim Salem.

13 en 14 juli: FIBA 3x3 U23 Nations League in Lignano (Italië). Op het programma staan de stops 5 en 6. Bij de vrouwen bestaan de Orange Lions uit Charlotte van Kleef, Yfke Hoek, Marieke van Schie en Esther Fokke. Coach is Mitchell Lieveld. De Orange Lions bij de mannen worden gevormd door Jan Driessen, Mack Bruining, Jaouad Darib, Raidell de Pree en Dylan van Eyck. Als interim-coach gaat Errol Anthony mee.

13 en 14 juli: FIBA 3x3 Belgrade Challenger in Belgrado (Servië). Team Amsterdam is vertegenwoordigd met Aron Royé, Dimeo van der Horst, Jesper Jobse en Sjoerd van Vilsteren. Zij vormen ook de nationale selectie bij de mannen.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF