U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Selectie rolstoelbasketballers voor EK in Polen bekend gemaakt

Terug naar overzicht

Selectie rolstoelbasketballers voor EK in Polen bekend gemaakt

11 juli 2019 14:29:00

Bondscoach Cees van Rootselaar heeft de selectie van de Orange Lions voor het Europees kampioenschap rolstoelbasketbal eind augstus in Polen beken gemaakt. De Nederlandse mannen zijn inmiddels vier weken bezig met de voorbereiding op de Europese titelstrijd, waar ook tickets voor de Paralympics in 2020 zijn te verdienen. 

Van Rootselaar heeft de volgende twaalf spelers geselecteerd:

1.0 Anton de Rooij (Gembo Players, Antwerpen, België)
1.0 Frank de Jong (Amiab Albacete, Spanje)
1.0 Jelle van der Steen (SC Osnabruck, Duitsland)
1.5 Sebastiao Nijman (SC Devedo, Ermelo)
3.0 Robin Poggenwisch (St.Avold, Frankrijk)
3.0 Mustafa Korkmaz (Rahden 96, Duitsland)
3.0 Quinten Zantinge (Rahden 96, Duitsland)
3.0 Patrick de Boer (SC Osnabruck, Duitsland)
4.0 Joost Morsinkhof (Rahden 96, Duitsland)
4.0 Mendel op den Orth (Gran Canaria, Spanje)
4.5 Gijs Even (Koln99ers, Keulen, Duitsland)
4.5 Mattijs Bellers (St.Avold, Frankrijk)

De bondscoach begon de voorbereiding met zijn selectie op 16 juni. Als eerste reisden de rolstoelbasketballers af naar Canada voor een achtdaagse stage met zeven trainingen en acht oefenduels tegen Canada en Argentinië, waarvan er vijf werden gewonnen. Koud terug werd er meteen deelgenomen aan de Para Games in Breda, met zeges op Oostenrijk en Israël. Afgelopen weekeinde speelde Nederland nog twee oefenduels tegen Duitsland (de nummer drie van het laatste EK) in Rotterdam, waar het EK voor vrouwen werd gspeeld. Nederland verloor twee keer.

Al met al is Van Rootselaar zeer tevreden over het verloop van de voorbereiding tot nu toe. "Vooral de stage in Canada was heel goed en nuttig. Je traint, speelt en verblijft in een topaccomodatie. Je hebt de ploeg tien dagen onafgebroken bij elkaar, zonder afleiding van werk en andere zaken. Je oefent tegen goede tegenstanders, maar het belangrijkste is dat je het team veel beter kunt bereiken, dat je echt met elkaar bezig kunt zijn. Al met al waren het vier zware weken. Dat we in Rotterdam twee keer van Duitsland verloren, zegt dat we er nog niet zijn. Je moet goed zijn om van zo'n topland te kunnen winnen. Maar we hebben nog anderhalve maand, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we er in Polen zullen staan."

Klik hier voor de teampagina van de Orange Lions.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF