U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions onderuit ondanks sterk comeback

Terug naar overzicht

Orange Lions onderuit ondanks sterk comeback

20 juli 2019 11:16:41

In de eerste helft kwamen de Lions tegen België al gauw op een achterstand van 16 punten door balverlies en aanvallende rebounds voor België. Ook na rust (25-37 voor België) leek België al vroegtijdig de wedstrijd te beslissen. Eind derde kwart zette de Lions een tussensprint in, welke in het vierde kwart werd doorgezet en zelfs even een voorsprong opleverde. België liet het niet verder komen en speelde de wedstrijd met 70-75 uit.

KWARTSTANDEN: 10-23, 15-14, 22-20, 23-18.

Game flow
De Lions hebben veel moeite de basket te vinden, iets wat de Belgen veel beter afgaan. De achterstand loopt al snel op naar een verschil van 15 punten. Vooral de hoeveelheid balverlies in de eerste helft laten de Lions niet dichterbij komen, en reboundend geven ze België veel tweede kansen. De Lions komen dan ook niet sterk de kleedkamer uit waardoor het grootste verschil van 22 punten in het derde kwart tot stand komt. Vervolgens gebeurt er wat binnen de ploeg van Laki Lakner waardoor de Lions een grote tussensprint zetten. Het verschil is nog maar 10 punten bij het ingaan van de laatste 10 minuten, waarbij de driepunters vallen en zelfs een voorsprong van 3 punten oplevert. Daarna gaat het weer mis bij het verliezen van de bal waardoor België weer de voorsprong overneemt en bij 70-75 niet meer weggeeft.

Top performers
Morgan Stilma, 22 punten en 9 rebounds; Malevy Leons, 11 punten, 3 rebounds en 3 steals; Roel van Overbeek, 8 punten.

Opvallend
De afgelopen wedstrijden hadden de Lions een hoog aantal assists. Nu komen ze tot 12 assists en leiden ze 24 keer balverlies.

Laki Lakner: “De teleurstelling is groot”
“We beginnen de wedstrijd met meerdere keren balverlies, en bovendien dat spelers de afspraken in de verdediging niet na waren gekomen. Dit leidde al tot een groot verschil in de wedstrijd, welke we in slechts 20 minuten moesten zien goed te maken. Het vergt dan zoveel energie om deze achterstand om te buigen, wat in het vierde kwart ook was gelukt. We krijgen dan te maken met duur en cruciaal balverlies waardoor België weer kansen ziet. Wat ons nu rust de kans om een vijfde plek te bemachtigen. Dat is waar we ons nu op focussen, want het is echt een lange tijd geleden dat de mannen onder 20 überhaupt in de kwartfinale hebben gestaan.”

Statistieken: klik hier.

Beeldenklik hier.

Volgende wedstrijd: IJsland – Nederland, zaterdag 20 juli om 15.00 uur (Nederlandse tijd).

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF