U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions MU18 raakt plek in de A-divisie kwijt

Terug naar overzicht

Orange Lions MU18 raakt plek in de A-divisie kwijt

4 augustus 2019 00:54:00

Het is de Orange Lions MU18 niet gelukt om de plek in de A-divisie te behouden. De wedstrijd tegen Kroatië was één van de twee wedstrijden die de Lions moesten winnen, maar daar slaagden ze zaterdagavond bij het EK in Griekenland niet in. Waar de Kroaten in de groepsfase nog dik verloren van Nederland, werd het nu 82-72 voor het Balkanland. De vijftiende plek is nu nog het maximaal haalbare.

KWARTSTANDEN: 19-24; 14-21; 26-15; 23-12.

Game flow
De Lions beginnen sterk aan de wedstrijd, strooien met goede passes en krijgen onder de basket flink wat mogelijkheden. Een voorsprong van 8 punten is vroeg in de wedstrijd het resultaat, maar Kroatië komt goed terug aan het einde van het eerste kwart. Door een goed tweede kwart leidt Nederland bij rust met 33-45 en het wordt zelfs even 14 punten verschil.  Zo lijkt het erop dat eerste van de twee benodigde zeges gepakt gaat worden, totdat Kroatië ineens ruimte weet te creëren onder de basket, zich terug vecht in de wedstrijd en over Nederland heen dendert.

Top performers
Yannick Kraag 17 punten en 4 rebounds; Tristan Enaruna 16 punten en 9 rebounds; Dimitri Maconda 11 punten en 4 assists; Keye van der Vuurst de Vries 10 punten, 5 rebounds en 13 assists.

Opvallend
Het reboundoverwicht van Kroatië (41 om 32). Hoewel de Lions goed zijn voor 23 assists tegenover 16 voor Kroatië. Daarnaast schieten de Lions 12,5% driepunters.

Jeroen van Vugt: 'A-divisie is een goede leerervaring voor deze jongens'
"Deze wedstrijd gaf nog hoop om in de A-divisie te blijven. Dat is door deze nederlaag helaas niet gelukt, ondanks dat we best ver voorstonden. We maakten een aantal cruciale denkfoutjes door help te geven inside en de schutter open te laten, of iemand naar rechts te sturen terwijl hij daar dominant is. De teleurstelling is zeker aanwezig, vooral bij de jonge jongens die volgend jaar nog U18 kunnen spelen. Die hadden het liefst nog dit niveau willen uitproberen. Dus zeker teleurgesteld, maar ik denk dat het voor deze jongens ook goed is geweest om die niveau te kunnen ervaren, zodat ze ook weten wat hen te doen staan mochten ze in sterkere competities terecht komen.”

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Letland – Nederland (zondag 4 augustus om 11.00 uur)

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF