U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions VU20 winnen bij EK ook van Duitsland

Terug naar overzicht

Orange Lions VU20 winnen bij EK ook van Duitsland

4 augustus 2019 18:48:00

De Orange Lions VU20 hebben ook hun tweede wedstrijd bij het Europees Kampioenschap in de A-divisie gewonnen. De ploeg van bondscoach Molly McDowell versloeg zondagmiddag in de Tsjechische stad Klatovy oosterbuur Duitsland met 59-70. Net als Frankrijk is Nederland in groep D nog zonder verlies, Maandagavond om 20.15 uur spelen deze twee landen tegen elkaar om de groepswinst. Daarna wordt er in de achtste finales gekruist met de poule van Rusland, Tsjechië, Polen en Zweden.

KWARTSTANDEN: 13-20; 22-21; 8-19; 16-10.

Game flow
Nederland zat met een 0-8 start meteen lekker in de wedstrijd en leidde na het eerste kwart met 13-20. Bij rust was het verschil zes punten (35-41), waarna de Orange Lions in het derde kwart hun slag sloegen door uit te lopen naar een 43-60 voorsprong. Ook al was het laatste kwart voor Duitsland (16-10), de zege van de Nederlandse basketbalsters kwam niet meer in gevaar. 


Foto FIBA

Top performers
Noor Driessen 27 punten (10/12) en 6 assists; Kiki Fleuren 14 punten  met 4/6 driepunters; Mia Hordijk 12 punten, 7 rebounds, 4 assists en 2 steals.

Opvallend
De Lions wonnen het reboundduel (44 om 37) en vooral het aantal van 21 aanvallende rebounds zal de staf tevreden hebben gestemd. Nederland dwong 21 Duitse turnovers af, maar liet op de vrije worplijn (12 uit 26) wel veel liggen.

Molly McDowell (bondscoach): 'Onze half court offense functioneerde goed'
"Het is voor ons geweldig dat we nu al twee overwinningen op zak hebben. We willen graag eerste worden in onze groep en hebben daar nu nog één zege voor nodig. We hebben een goede overwinning op Duitsland geboekt. Ze hebben in Luisa Geiselsoder een goede grote center die we op 11 punten wisten te houden en dat gaf de doorslag. Aanvallend speelde Noor Driessen een fantastische wedstrijd voor ons en onze half court offense functioneerde goed. We konden Duitsland vanaf het begin aan beide kanten van het veld onder druk zetten. Natuurlijk maakten ze wel een paar runs, maar die konden we goed beantwoorden."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Frankrijk - Nederland (maandag 5 augustus om 20.15 uur).

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF