U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Nicolas de Jong keert terug bij Orange Lions

Terug naar overzicht

Nicolas de Jong keert terug bij Orange Lions

5 augustus 2019 14:02:00

Na een afwezigheid van twee jaar keert 35-voudig international Nicolas de Jong terug bij de Orange Lions. De 31-jarige center gaat mee met het Nederlands team dat op 21 augustus aantreedt voor een oefeninterland in Polen.

Bondscoach Maurizio Buscaglia kan behalve Nicolas de Jong tegen Polen in ieder geval rekenen op Charlon Kloof, Worthy de Jong, Mohammed Kherrazi, Bryan Alberts, Yannick Franke, Roeland Schaftenaar, Morgan Stilma en Willem Brandwijk. Aan die voorlopige selectie voegt Buscaglia nog drie namen toe.

Matthew Otten en Raoul Straathof
De Orange hebben ook de technische staf uitgebreid. Matthew Otten (37) is  tijdens de oefeninterland tegen Polen de assistent-coach van Maurizio Buscaglia. Otten is coach van promotiedivisionist Dreamfield Dolphins uit Bemmel en oudspeler van Donar en Rotterdam. De coaches krijgen hulp van videoanalist Raoul Straathof (35), tot afgelopen seizoen coach van het promotiedivisieteam van Leiden.

De eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK speelt Nederland begin volgend jaar. Op 21 februari beginnen de Orange Lions met een uitwedstrijd in Turkije. De komende tijd kijkt Buscaglia verder hoe de technische staf er dan uit zal zien.

Ga voor meer over de Orange Lions naar www.oranjebasketball.com.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF