U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions VU20 niet opgewassen tegen sterk Frankrijk

Terug naar overzicht

Orange Lions VU20 niet opgewassen tegen sterk Frankrijk

6 augustus 2019 11:28:00

De Orange Lions VU20 staan weer even met beide benen op de grond. Nederland was in de laatste groepswedstrijd bij het Europees Kampioenschap in de A-divisie kansloos tegen Frankrijk. De ploeg van bondscoach Molly McDowell verloor maandagavond met 86-53 van hun Franse leeftijdsgenoten en eindigden daardoor op de tweede plek in groep D. Woensdag is Polen om 13.00 uur de volgende tegenstander. Bij winst plaatst Nederland zich voor de kwartfinales.

KWARTSTANDEN: 17-8; 26-9; 23-12; 20-6.

Game flow
Nederland zat nooit in de wedstrijd. Net als de Lions had Frankrijk van de andere twee opponenten in groep D gewonnen, maar wel twee keer met hele overtuigende cijfers. Die kwamen er ook op het scorebord tegen Nederland. Het eerste kwart (17-8) hielden de Lions de tegenstander nog enigszins bij, maar in het tweede kwart (26-9) walste Frankrijk over Nederland heen en bij rust was het verschil al 26 punten. Na rust bleef Frankrijk heersen, vooral onder de borden, en na een lijdensweg van veertig minuten waren de Orange Lions gedubbeld.


Foto's FIBA

Top performers
Ilse Kuijt met 14 punten en 3/7 driepunters was de enige speelster bij Nederland in de dubbele cijfers. 

Opvallend
Zelden zal een ploeg zo in de rebound zijn weggevaagd als de Orange Lions tegen Frankrijk. Nederland had niets in te brengen onder het bord en verloor het reboundduel met liefst 66-27. Ook het schot faalde volledig. De Lions schoten 22 procent van het veld, 17 procent achter de driepuntslijn en misten 12 vrije worpen (5 op 17).

Molly McDowell (bondscoach): 'Frankrijk is normaal gesproken niet vijftig punten beter dan wij'
"Dit was een wedstrijd die we heel snel moeten vergeten, want nu begint het toernooi pas echt. Frankrijk is normaal gesproken geen vijftig punten beter dan wij, maar vandaag wel. We moeten nu vooruit kijken naar de volgende wedstrijd en dat is het duel tegen Polen. Dat is een totaal andere ploeg. Zij spelen niet met een hoge verdedigende druk, maar zakken vooral terug in een zone. We weten dus waar we onze kansen liggen."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland - Polen (woensdag 7 augustus om 13.00 uur).

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF