U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions MU16 klaar voor EK in de B-divisie

Terug naar overzicht

Orange Lions MU16 klaar voor EK in de B-divisie

7 augustus 2019 14:09:00

De Orange Lions MU16 zijn klaar voor het Europees Kampioenschap in de B-divisie dat donderdag van start gaat in de Montenegrijnse stad Podgorica en duurt t/m 17 augustus. Nederland is ingedeeld in groep B met Ierland, Cyprus, Portugal, Georgië en Tsjechië. Voor de Servische hoofdcoach Radenko Varagic, die voor het eerste een nationale jeugdselectie onder zijn hoede heeft, is het EK een sprong in het duister. "Maar we gaan er heen om elke wedstrijd te winnen."

Georgië is donderdag om 13.45 uur de eerste tegenstander. Varagic wordt in Podgorica geassisteerd door Lars Jansen en Tom Schonewille. Dick van der Starre gaat mee als teammanager en de fysiotherapie is in handen van Cecile Meijer van Manual Fysion. De selectie van de Orange Lions MU16 bestaat uit de volgende twaalf spelers:

Adrian Das Navarro (Villoslada Basket, Spanje)
Kylian Datema (Celeritas-Donar)
Julian Dekker (Celeritas-Donar)
Massal Diouf (Bouncers)
Dennis Logtenberg (Landstede Basketbal)
Niek van der Plas (Landstede Basketbal)
Yulian Ramirez Montero (Triple Threat)
Armin Strojil (Basketball Academie Limburg)
Aramis Verhoeven (Basketball Academie Limburg)
Odin Verhoeven (Basketball Academie Limburg)
Nino Vrencken (Basketball Academie Limburg)
Jake TenBerge (Phoenix Prep, USA)

Mede danzkij de inbreng van teamsponsors DMEGC Solar Energy, Huawei Solar, Wattkraft en Sunrock werkten de Orange Lions MU16 in de voorbereding o.a. trainingsstages af in Finland (Helsinki), Denemarken (kopenhagen) en bij de Servische topclub Rode Ster Belgrado.

Hoofdcoach Varagic kijkt terug op een goede voorbereding. "We hebben zeven goede wedstrijden kunnen spelen tegen Finland, Denemarken, Roemenië en Servië. We zijn de NBB en onze sponsors dankbaar dat ze dat mogelijk hebben gemaakt. Het belangrijkste doel is naar het EK gaan met de meest getalenteerde groep en te proberen zoveel mogelijk duels te winnen. De meeste tegenstanders zijn onbekend voor ons. We zullen tijdens het toernooi uit gaan vinden waar we staan."

Op de teampagina van de Orange Lions vind je meer over de ploeg.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF