U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » FIBA geeft zes Nederlandse officials internationale licentie

Terug naar overzicht

FIBA geeft zes Nederlandse officials internationale licentie

7 augustus 2019 15:42:00

De internationale basketbalbond FIBA heeft bekend gemaakt dat zes Nederlandse officials in het vijf-tegen-vijf basketball de komende twee jaar actief mogen zijn tijdens internationale wedstrijden. Elke twee jaar reikt FIBA de zogeheten internationale licenties uit, die nodig zijn voor een internationale status. Vier officials behouden hun internationale status, terwijl twee jonge scheidsrechters voor het eerst hun internationale licentie hebben gekregen.

Tijmen Last (30) en Arnoud van Bochove (27) zijn de twee scheidsrechters die voor het eerst internationaal aan de slag mogen. Beide arbiters fluiten hun wedstrijden in de Dutch Basketball League en worden door de FIBA beloond voor hun inzet. De scheidsrechters Bert van Slooten en Antio Sinterniklaas zagen hun internationale licentie verlengd worden. Ook zij zijn actief in de DBL en fluiten op dit moment bij jeugd EK's in Tsjechië en Portugal.

Naast deze vier scheidsrechters werd ook de licentie van de commissarissen Luc Vergoossen en Sander Faassen verlengd. Hun collega-commissaris Henk van Ek stopt na de zomer van 2019 als internationaal commissaris. Van Ek neemt na het FIBA U16 European Championship Division C in Albanië afscheid, omdat hij de leeftijdsgrens van FIBA heeft bereikt.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF