U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Basketbalster Tanya Bröring trots op meevaren in Canal Parade

Terug naar overzicht

Basketbalster Tanya Bröring trots op meevaren in Canal Parade

8 augustus 2019 13:32:00

Tanya Bröring, Kim Hartman en Maaike Klein hebben afgelopen zaterdag meegevaren in de Canal Parade op de Amsterdamse grachten. De drie Nederlands basketbalsters vertegenwoordigden Basketball Nederland op de speciale sportboot die als thema ‘Sporten doen we Samen!’ had. Met deelname aan de botenparade heeft de sport laten zien zich achter de boodschap ‘Zijn wie je bent, houden van wie je wil’ te scharen.

Bröring, speelster van Loon Lions, vond de Canal Parade fantastisch om mee te maken. "Ik had niet verwacht dat het zo'n leuke ervaring zou zijn. Zoveel enthousiaste mensen langs de route. Alsof we gehuldigd werden voor het winnen van een kampioenschap. Er was zoveel saamhorigheid en positieve energie, dat was echt overweldigend."

Mede namens Hartman en Klein zegt Bröring vereerd te zijn om op de boot van NOC*NSF mee te hebben mogen varen en Basketball Nederland te hebben mogen vertegenwoordigen. "Het is een belangrijk initiatief dat zoveel sportbonden samen laten zien dat tolerantie voorop staat in de sport. Persoonlijk vind ik dat er nog veel te winnen valt wat betreft de acceptatie van LHBTI binnen bepaalde sporten, maar ik ben trots waar wij met het basketball in dat opzicht staan. Als sporter wil ik graag bijdragen aan deze acceptatie, want 'Sporten doen we Samen' en sporten is voor iedereen. De Canal Parade is niet alleen een fantastisch evenement, maar ook de mogelijkheid om een statement te maken als sporter, sport en sportbond."

De zestien deelnemende sportbonden aan de Canal Parade waren de KNRB (roeien), NTTB (tafeltennis), KNGU (gymnastiek), NHV (handbal), Atletiekunie, KNZB (zwemmen), Sportvisserij Nederland, KNLTB (tennis), KNHS (paardensport), KNHB (hockey), KNVB (voetbal), NBB (basketball), NeVoBo (volleybal), KNBSB (honk- en softbal), SFN (skateboarden) en Watersportverbond. Ook NOC*NSF deed mee in dit initiatief, samen met de Alliantie Gelijkspelen en Prideandsports.com.

Bekijk hieronder de video van de sportboot tijdens de Canal Parade.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF