U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Goed begin Orange Lions MU6 met zege op Georgië

Terug naar overzicht

Goed begin Orange Lions MU6 met zege op Georgië

8 augustus 2019 17:03:00

De Orange Lions MU16 zijn het Europees Kampioenschap in de B-divisie in Montenegro goed begonnen. De jonge Nederlandse basketballers toonden donderdag in Podgorica veerkracht door een snel opgelopen 13-0 achterstand tegen Georgië om te buigen in een 51-59 overwinning. Nino Vrencken was met 15 topscorer bij de Lions die vrijdag om 18.15 uur hun tweede wedstrijd in groep B spelen met dan Cyprus als tegenstander.

KWARTSTANDEN: 17-7; 8-23; 13-13; 13-16.

Game flow
Voor Nederland begon - zo leek het - het EK vijf minuten later dan voor Georgië, want bij 13-0 hadden Lions nog enkele keer gescoord. Maar in het restant van het eerste kwart knokte de ploeg van Radenko Varagic zich terug naar 17-7 en na ruim twee minuten in het tweede kwart was het gelijk (17-17), waarna een 4-11 run de Orange Lions op een 21-28 voorsprong bracht. Na de rust (25-30) slaagde Nederland er de rest van het duel in om op voorsprong te blijven. Luka Avaliani bracht Georgië in het het vierde kwart nog terug op 50-52, maar een score van Dennis Logtenberg en twee rake vrije worpen van Nino Vrencken verschaften de Lions genoeg lucht om de laatste twee minuten niet meer in de problemen te komen.

Top performers
Nino Vrencken 15 punten en 4 assists; Niek van der Plas 13 punten, 9 rebounds en 3 assists; Armin Strojil 11 punten.

Opvallend
Nederland kwam zelf op een schotpercentage van 43,1 procent uit, maar zette Georgië zodanig onder druk dat de Oost-Europese ploeg op 26,6 procent van het veld werd gehouden en 0 uit 15 achter de driepuntslijn.

Radenko Varagic (bondscoach): 'Zo'n eerste wedstrijd is altijd lastig'
"We zijn heel blij dat we onze eerste wedstrijd van het toernooi in winst hebben om weten te zetten. Zo'n eerste wedstrijd is altijd lastig, vooral tegen een ploeg als Georgië die goed één-tegen-één kan spelen en een zeer taaie verdediging neer kan zetten. Na een slecht begin kwamen we goed terug door te spelen zoals we hebben getraind."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland - Cyprus (vrijdag 9 augustus, 18.15 uur)

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF