U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Team Amsterdam strandt bij Challenger in Riga in kwartfinales

Terug naar overzicht

Team Amsterdam strandt bij Challenger in Riga in kwartfinales

8 augustus 2019 20:26:00

Geen plek bij de laatste vier voor Team Amsterdam bij de FIBA 3x3 Ghetto Basket Riga Challenger in Letland. Het Nederlandse viertal verloor woensdag in de kwartfinales met 17-12 van New York Harlem uit de Verenigde Staten en eindigde op de achtste plaats bij deze Challenger voor de World Tour.

Jesper Jobse, Dimeo van der Horst, Sjoerd van Vilsteren en Aron Royé wonnen dinsdag in de groepsfase een van hun twee duels in groep B. Het Servische Ralja was met 21-17 te sterk voor de Nederlanders, maar met een 16-13 zege op San Juan uit Puerto Rico stelde Team Amsterdam alsnog de tweede plek in de groep en dus een plaats in de halve finales veilig. Maar een dag later was New York Harlem een niet te nemen horde.


Foto's FIBA

Team Amsterdam heeft eerder al aan drie World Tour Masters-toernooien meegedaan, resulterend in drie vierde plaatsen in Chengdu (China), Mexico City (Mexico) en Saskatoon (Canada). Op dit moment neemt het Nederlandse viertal de vijfde plek in op de overall ranking met 180 punten. Er zijn meerdere manieren om deelname aan een van de Masters-toernooien af te dwingen. Dat kan door een Challenger (Qualifier) te winnen of door een plek bij de beste acht van de ranking, Team Amsterdam heeft in elk geval al een ticket voor de Masters in Nanjing later dit jaar op zak. De finale van de World Tour Masters wordt op 2 en 3 en november in Japan gehouden. Daar is Team Amsterdam nog volop voor in de race.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF