U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions MU16 ook te sterk voor Cyprus

Terug naar overzicht

Orange Lions MU16 ook te sterk voor Cyprus

9 augustus 2019 23:13:00

De Orange Lions MU16 hebben ook hun tweede wedstrijd bij het Europees Kampioenschap in de B-divisie in Montenegro omgezet in winst. De jonge Nederlandse basketballers waren vrijdag in Podgorica met 70-63 te sterk voor Cyprus. De volgende tegenstander in groep B is nu Tsjechië dat net als Nederland nog niet heeft verloren. 

KWARTSTANDEN: 15-12; 25-18; 8-20; 22-13.

Game flow
Nederland was in tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen Georgië nu wel meteen bij de les en via een 15-12 voorsprong aan het einde van het eerste kwart leidden de Orange Lions bij rust met 40-30. Maar die voorspromg van tien punen raakte de ploeg van bondscoach Radenko Varagic toch weer kwijt, want het derde kwart ging met 8-20 naar Cyprus. Opnieuw toonde Nederland veerkracht. Bij 48-52 achter in het vierde kwart knalde eerst Nino Vrencken een driepunter raak, gevolgd door een dunk van Niek van der Plas, nog een drietje van Vrencken en een score van Odin Verhoeven, gevolgd door een block van Verhoeven aan de andere kant. Die 10-0 run was voldoende om Cyprus een morele dreun te verkopen, al kwam het nog wel een keer terug tot 61-59. Een steal van Vrencken, gevolgd door een score van Julian Dekker (sterk van de bank af) was de definitieve nekslag.


Foto's FIBA

Top performers
Julian Dekker 16 punten en 2 uit 4 driepunters; Nino Vrencken 12 punten, 3 uit 7 driepunters, 4 assists en 2 steals. Massal Diouf 10 punten en 11 rebounds (5 aanvallend).

Opvallend
Het grote versschil zat in de rebounding. Nederland pakte er 48, Cyprus 37 en van die 48 van Oranje waren er liefst 19 aanvallend. Met 24 assists werd de bal goed gedeeld en de Lions dwongen de tegenstander tot 24 keer balverlies.

Radenko Varagic (bondscoach): 'Een goede teamprestatie met een goede bijdrage van de bank'
"We begonnen beter dan de eerste wedstrijd. Het leek alsof we met meer zelfvertrouwen speelden en we voelden ons comfortabel in het veld. De uitvoering van het wedstrijdplan had beter gekund. Maar het uiteindelijke resultaat is positief en daar kunnen we trots op zijn. Een goede teamprestatie met een goede bijdrage van de bank."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Tsjechië - Nederland (zaterdag 10 augustus, 13.45 uur)

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF