U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Zege op Auburn en verlies tegen Miami voor Orange Lions

Terug naar overzicht

Zege op Auburn en verlies tegen Miami voor Orange Lions

10 augustus 2019 17:03:00

De Orange Lions van vrouwenbondscoach Hakim Salem verblijven in Italië voor een oefenstage, waarbij de Nederlandse basketbalsters oefenen tegen een aantal Amerikaanse universiteitsteams. Na de voortijdig gestopte wedstrijd tegen West Virginia afgelopen dinsdag was vrijdag Auburn in Rome de tegenstander en zaterdag Miami, de oude ploeg van internationals Emese Hof en Laura Cornelius.

De Orange Lions wônnen vrijdag met 69-77 van Auburn. Nederland was voor rust sterker (18-41), waarna Emese Hof en Karin Kuijt in de tweede helft rust kregen van Salem en in de slotfase ook nog wat andere speelsters werden gespaard voor de wedstrijd tegen Miami die zaterdag alweer volgde. Hof was topscorer met 24 punten tegen de Auburn Tigers, gevolgd door Chatilla van Grinsven met 17.


Foto Auburn Tigers

Zaterdag beleefden Emese Hof en Laura Cornelius een weerzien met hun oude collegeteam Miami. In een volgens bondscoach Salem 'vreemde' wedstrijd schoot Nederland heel slecht achter de driepuntslijn (3 op 24), maar waren de Lions inside dominant met Emese Hof. Maar omdat de schoten niet vielen verloor Nederland met 61-59 van de Hurricanes. Salem: "Twee wedstrijden binnen vijftien uur heeft toch invloed op onze uitvoering in de aanval en de verdediging."

Zondag krijgt de Nederlandse selectie rust, maandag volgt de wedstrijd tegen Butler.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF