U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions sluiten Italiaanse stage af met winst op Butler

Terug naar overzicht

Orange Lions sluiten Italiaanse stage af met winst op Butler

12 augustus 2019 21:38:00

De Orange Lions van vrouwenbondscoach Hakim Salem hebben hun verblijf in Italië goed afgesloten. De Nederlandse basketbalsters waren maandag in de laatste wedstrijd van de oefenstage tegen Amerikaanse collegeteams te sterk voor de universiteitsploeg van Butler. Het werd in Rome 60-39 voor de Lions. Emese Hof, Laura Cornelius en Rowie Jongeling werden in dat duel door Salem aan de kant gehouden.

De Orange Lions begonnen de stage tegen West Virgina, een duel dat door blessures bij de Amerikaanse collegeploeg bij een 56-36 voorsprong voor Nederland een voortijdig einde kreeg. Daarna wonnen de Lions met 69-77 van Auburn, om vervolgens een dag later met 61-59 nipt van Miami te verliezen.

Over de 69-39 zege op Butler was de bondscoach zeer te spreken. "We hadden goede ball movement en de teaminzet was ook geweldig. Als ik op alle duels terugkijk, vind ik dat we goed hebben verdedigd en dat de uitvoering in de aanval ook steeds beter werd."

Nederland begon in Rome met de eerste voorbereiding op de kwalificatieduels voor deelname aan het Europees Kampioenschap in 2021.Om deel te mogen nemen aan het EK over twee jaar moeten de Nederlandse basketbalsters minimaal tweede worden in een kwalificatiepoule met Hongarije en Slowakije. Nederland speelt in het eerste window in november van dit jaar alleen een thuiswedstrijd tegen Hongarije.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF