U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Ook Orange Lions MU15 doen internationale ervaring op

Terug naar overzicht

Ook Orange Lions MU15 doen internationale ervaring op

19 augustus 2019 14:05:00

Terwijl deze zomer de nationale jeugdselecties in de verschillende leeftijdsklassen hun EK's spelen, hebben ook de U15 internationals de kans gekregen om internationale ervaring op te doen. De Orange Lions MU15 deden net als hun vrouwelijke leeftijdsgenoten mee aan de North Sea Development Basketball Cup (NSDBC). In het Deense Vejen nam Nederland het van 8 t/m 11 augustus op tegen Duitsland, Zweden en gastland Denemarken.

De technische staf aan de mannenkant bestond uit Luiz Lemez (hoofdcoach), zijn assistenten Roberto Oosterwolde en Carlo Falchi, plus teammanager Thijs Voosten. In de aanloop naar de NSDBC werd een aantal trainingen gehouden om te komen tot een selectie van veertien spelers. Dat werden uiteindelijk Quincy Stegenga, Renars Vogelaar, Niels van Holst, Robert Vogelaar, Romano Sibilo, Kaj Pronk, Ricardo Poelarends, Thijs Spoolder, Boris Borst, Oliver Sipkens, Vinz Henriquez, Flint Waleson, Max Pikkar, Pjotr Goes en Ryan Peters.

Luiz Lemez: "De spelers stonden voor een lastige taak, mede door de blessures van guard Robert Vogelaar en power forward Thijs Spoolder. Maar door veel te trainen heeft het team bewezen in staat te zijn het concept dat de staf voor ogen had, zich eigen te maken. Ze hebben tegen andere nationale teams laten zien dat ze in staat zijn om veertig minuten lang voor elk balbezit te willen vechten. Het niveau van het toernooi bleek hoog te liggen en dwong de jongens tijdens alledrie de duels en de ochtendtrainingen hun grenzen te verleggen en liet hen zien wat er nodig is om de volgende stap in hun groeiproces als basketballer te zetten. Die persoonlijke groei is alleen mogelijk als je bij je eigen club tijdens elke training het beste uit jezelf wilt halen."

Volgens Lemez was het belangrijkste doel van het toernooi de tactische en technische skills van de jongens te verbeteren. "We zijn tevreden over de inzet, het werk dat is verzet en de resultaten tijdens deze ervaring, die ons in staat hebben gesteld om in korte tijd de strijd aan te gaan met getalenteerde leeftijdsgenoten en te spelen tegen nationale teams met meer internationale ervaring."

De Orange Lions verloren uiteindelijk al drie hun duels. Tegen Denemarken werd het 86-73, tegen Duitsland 78-65 en tegen Zweden 81-66. In alle wedstrijden stond Nederland bij rust maar een paar punten achter. Niels van Holst was in drie duels goed voor gemiddeld 15,3 punte en 10 rebounds, Romano Sibilo voor gemiddeld 11,6 punten en 5,3 rebounds.

Lemez: "Als technische staf willen we de NBB bedanken voor deze mogelijkheid en de organisatie van North Sea Development Basketball Cup en de Deense bond voor de uitnodiging. En ook dank aan de families van de spelers die ons het hele toernooi hebben aangemoedigd. Tenslotte, wensen we onze jonge spelers die ons land op een positieve manier hebben vertegenwoordigd, veel succes. Fijn om te weten dat we kunnen vertrouwen op hun passie en toewijding, die bijdragen aan de constante groei van het Nederlandse basketball."

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF