U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Leerzame Italiaanse oefenstage voor Young Lions

Terug naar overzicht

Leerzame Italiaanse oefenstage voor Young Lions

19 augustus 2019 18:26:00

Behalve de vrouwen hebben ook de mannen de afgelopen periode een oefenstage afgewerkt in Italië. Net als de vrouwelijke Orange Lions van bondscoach Hakim Salem speelden de Young Lions (Nederland B) tijdens hun trip ook tegen Amerikaanse collegeteams. De tiendaagse stage werd afgesloten met een oefenduel tegen WK-deelnemer Ivoorkust. De mannenselectie, die onder leiding stond van Peter van Noord, won die wedstrijd met 74-54.

Voor het vijfde jaar op rij hebben de Young Lions kennis kunnen maken met het internationale basketball. Dit jaar waren de tegenstanders de universiteitsteams van DePaul, Iowa State, Illinois en Pittsburgh, en als laatste de nationale ploeg van Ivoorkust. In totaal speelden de Lions zeven wedstrijden in tien dagen.

De Selectie bestond uit Bryan Alberts, Sam van Oostrum, Boy van Vliet, Kenyuoe Ondaan, Norbert Thelissen, Pim de Vries, Julius van Sauers, Menno Dijkstra, Kevin Schutte, Jordy Kuiper, Kevin Bleeker en Shaquille Doorson.

Coach Peter van Noord toonde zich na afloop van de Italiaanse stage wederom tevreden over de gemaakte ontwikkeling van zijn spelers. “Drie weken dagelijks kunnen trainen en de jongens progressie zien maken in hun eigen mogelijkheden, is een bevestiging dat er in Nederland talent aanwezig is. Internationaal spelen, reizen, vreemde hotelbedden en vliegtuigstoelen, 'vijandige' omstandigheden, sterke tegenstanders, dat alles is vanaf het eerst jaar dat we met het NMT deze jonge generatie hebben willen faciliteren richting een internationale volwassenheid, de doelstelling geweest."

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF