U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions VU16 blijven ongeslagen in Bulgarije

Terug naar overzicht

Orange Lions VU16 blijven ongeslagen in Bulgarije

17 augustus 2019 18:55:00

De Orange Lions VU16 zijn nog steeds zonder verlies bij het Europees Kampioenschap in de B-divisie. Nederland won zaterdagmiddag In de Bulgaarse stad Sofia in groep D ook van Luxemburg. Na de monsterzege op Noord-Macedonië en de knappe overwinning op thuisland Bulgarije waren de jonge Lions nu met 72-63 te sterk voor Luxemburg, al ging het soms moeizaam. Lotte van Kruistum was met 17 punten topscorer. Maandag speelt Nederland z'n laatste groepsduel om 17.15 uur onze tijd tegen Oekraïne.

KWARTSTANDEN:  19-10; 15-28; 22-11; 16-14.

Game flow
Nederland speelde een rare wedstrijd. Het eerste kwart werd met een 19-10 voorsprong afgesloten, maar daarna waren de Lions het even helemaal kwijt, verloren het tweede kwart met 15-28 en stonden bij rust toch wel verrassend met 34-38 achter. Op karakter hernam de ploeg van bondscoach Thijs Volmer in de tweede helft de controle over de wedstrijd en de voorsprong van zeven punten aan het einde van het derde kwart (56-49) werd daarna in veilige haven geloodst.


Foto's fiba.basketball

Top performers
Lotte van Kruistum 17 punten (7/9) en 5 rebounds; Erica Romkes 14 punten en 3 rebounds.

Opvallend
Over het schotpercentage achter de driepuntslijn (14,3), de 14 gemiste vrije worpen (10 op 24) en de 27 keer balverlies zullen Volmer en zijn staf niet te spreken zijn. Reboundend was Nederland wel dominant (62 om 39) en de 25 aanvallende rebounds leverden 23 punten uit tweede kansen op,

Thijs Volmer (bondscoach): 'Een belangrijke zege op karakter'
"Een zwaar bevochten zege op een ploeg die z'n wedstrijd van het toernooi speelt, denk ik. Onze start is prima en we doen wat we moeten doen. De rebound is verzorgd en via snelle breaks komen we tien punten voor. In het tweede kwart komt de klad erin en uit onze elf turnovers in dat kwart maakt Luxemburg 13 punten en in totaal 28. Wij speelden een zone om hun drives eruit te halen, maar ze gooiden er meerdere driepunters in. Hard werken, goed rebounden en op tijd aanvoelen of we wel of niet kunnen rennen, zorgt voor een kentering in het derde kwart en vanaf dat moment zitten we weer aan het stuur in plaats van stuurloos achterin de auto. Al met al een belangrijke winst op karakter, waardoor we zicht houden op een goede klassering in de poulefase."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland - Oekraïne (maandag 19 augustus om 17.15 uur).

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF