U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Coach clinic met Gerry Freitas op 14 september in Rotterdam

Terug naar overzicht

Coach clinic met Gerry Freitas op 14 september in Rotterdam

26 augustus 2019 18:03:00

Voor geïnteresseerde basketbalcoaches wordt op zaterdag 14 september a.s. in Rotterdam een coach clinic georganiseerd met medewerking van Gerry Freitas. De uit Amerika afkomstige Freitas heeft twintig jaar gewerkt als coach in het Amerikaanse collegebasketball. Hij heeft universiteitsteams onder zijn hoede gehad in de NCAA en NAIA, zoals de University of Southern California, University of California at Davis, University of Colorado en College of Notre Dame.

Inmiddels woont Freitas in Californië en geeft hij leiding aan de ‘Hoop Review scouting and recruiting service’. Deze organisatie is bij meer dan tweehonderd Amerikaanse colleges en universiteiten aangesloten. Hij heeft ook vijf jaar scoutingwerk gedaan voor een ploeg in de Continental Basketball Association en internationale clinics georganiseerd in Australië, Canada en Spanje.

Bij de clinic die Freitas verzorgt, draait het om de manier waarop de training worden voorbereid en vervolgens worden aangepakt. Freitas zal de deelnemers een paar handige richtlijnen aanreiken.  Alle deelnemende coaches komen in aanmerking voor een stempel van de Nederlandse Basketball Bond.

Het programma ziet er als volgt uit:

11.00 uur: ontvangst en registratie
11.15 uur: clinic, discussie en vragen
12.45 uur: lunch break
13.15 uur: drills uitgelegd op het veld
14.30 uur: informele ‘get together’ met Gerry Freitas
15.00 uur: einde

De organisatie is in handen van het bedrijf GUTS. Gebruik voor meer informatie en om je aan te melden deze link.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF