U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions VU16 vervolgen EK met verlies tegen Israël

Terug naar overzicht

Orange Lions VU16 vervolgen EK met verlies tegen Israël

22 augustus 2019 18:15:00

De Orange Lions VU16 zijn in Sofia bij het Europees Kampioenschap in de B-divisie de strijd om de negende t/m zestiende plaats begonnen met verlies. Na het mislopen van de kwartfinales vervolgde Nederland het toernooi donderdag met een duel tegen Israël. De Lions verloren die wedstrijd met 54-71. Het hoogst haalbare voor de ploeg van bondscoach Thijs Volmer is nu nog de dertiende plek.

KWARTSTANDEN: 12-12; 8-11; 15-30; 19-18.

Game flow
Wie de kwartstanden bestudeert, ziet meteen waar het mis ging voor de Orange Lions. Bij rust stond Nederland nog licht achter (20-23), maar begin derde kwart marcheerde Israël binnen drie minuten via een 5-16 run door naar een 25-39 voorsprong. Heel even kwamen de Lions terug tot 29-39, waarna Israël het derde kwart afsloot met een 6-14 run en een voordelige marge van 18 punten. Die klap kwam Nederland niet meer te boven.


Foto's fiba.basketball.nl

Top performers
Hennie van Schaik 19 punten, 7 rebounds en 7 turnovers; Lotte van Kruistum 11 punten, 7 rebounds en 4 assists.

Opvallend
Nederland worstelde enorm met het schot en de vele tweede kansen die de het door de liefst 30 aanvallende rebounds kreeg. Wie 20 op 80 van het veld schiet, 2 uit 25 achter de driepuntslijn en 12 op 23 op de vrije worplijn, maakt het zichzelf heel lastig.

Thijs Volmer (bondscoach): 'Het niet halen van de kwartfinales is een hele dikke streep door onze plannen'
"Het niet halen van de kwartfinales is een hele dikke streep door onze plannen. Op basis van onze eerste vier wedstrijden hadden we daar in moeten staan, vind ik. Op basis van wat we vandaag tegen Israël doen, is het terecht dat we er niet staan. Tegen Oekraïne gooiden we al open kansen ernaast en ook nu was ons percentage ver onder de maat. Reboundend doen we het - naar verwachting en volgens plan - goed. Maar de finishes die we daar uit krijgen, maken we niet en uiteindelijk is de rebound dan wel voor Israël dat dan kan gaan rennen en makkelijk scoort."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Roemenië - Nederland (vrijdag 23 augustus, 13.45 uur)

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF