U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Team Amsterdam verliest finale van Xiong An Challenger

Terug naar overzicht

Team Amsterdam verliest finale van Xiong An Challenger

24 augustus 2019 11:31:00

Team Amsterdam was dit weekeinde heel dicht bij het winnen van de Xiong An Challenger in China. De Nederlandse 3x3 basketballers haalden de finale door o.a. in de kwartfinales Team Den Haag uit te schakelen. In de eindstrijd tegen het Saudische Jeddah trokken de vier Nederlanders met 16-15 aan net het kortste einde en liepen zo een ticket voor de World Tour Los Angeles mis.

Team Amsterdam bestond in China uit Aron Royé, Dimeo van der Horst, Sjoerd van Vilsteren en Jesse Markusse, die de plaats in nam van Jesper Jobse. Ze wonnen vrijdag in de groepsfase met 17-14 van het Saudische Jeddah en met 22-13 van Shanghai SSLC uit China.

Dat leverde de eerste plaats op in groep A, waardoor Team Amsterdam in de kwartfinale tegenover Team Den Haag kwam te staan. De tweede Nederlandse vertegenwoordiger in China werd gevormd door Bas Rozendaal, Kasper Averink, Julian Jaring en Lenno Witteveen. Dit viertal overleefde eerst de kwalificatieronde door het Chinese Xiong An East met 22-11 en daarna Calgary uit Canada met 17-12 terug te wijzen. In groep C eindigde Team Amsterdam na de 16-18 zege op het Chinese Beijing en de 20-18 nederlaag tegen Pasig Chooks uit de Filipijnen als tweede. 

Team Amsterdam won het Nederlandse onderonsje in de kwartfinales op zaterdag met 21-17 en plaatste zich vervolgens door de 21-13 overwinning op het Sloveense Ljubljana voor de finale. Helaas nam Jeddah, dat werd gevormd door een Pool, een Fransman, een Servië en een Saudiër, de vier revanche voor de nederlaag in de groepsfase en hield zo Nederlanders van de toernooizege af.

Vanaf vrijdag 30 aug t/m zondag 1 september staat voor de mannen en de vrouwen de FIBA 3x3 Europe Cup (Europees Kampioenschap) in het hongaarse programma in Hongaarse Debrecen op het programma.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF