U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions grijpen opnieuw naast zege in Women's Series

Terug naar overzicht

Orange Lions grijpen opnieuw naast zege in Women's Series

22 september 2019 06:48:00

De Orange Lions zijn voor het tweede weekeinde op rij tweede geworden bij de FIBA 3x3 Women's Series. Net als in Udine bereikten de Nederlandse vrouwen zondag in Tokyo de finale, maar trokken daarin tegen Australië toch aan het kortste eind. Bij de mannen strandde Team Amsterdam zaterdag tijdens de World Masters in Los Angeles in de kwartfinale.

FIBA 3x3 Women's Series
Jill Bettonvil, Loyce Bettonvil, Fleur Kuijt en Esther Fokke deden dit weekeinde in de Japanse stad Tokyo mee aan FIBA 3x3 Women's Series. Door op zaterdag in de groepsfase te winnen van Australië (21-12) en daarma te verliezen van Japan (19-14) stonden de Lions zondag in de kwartfinale tegenover Mongolië. Via een 21-9 zege was vervolgens in de halve finale Japan U23 de opponent. Ook dat duel werd gewonnen, zodat Nederland voor het tweede weekeinde op rij de finale mocht spelen. Tegenstander was opnieuw Australië. Het werd 21-15 voor de Aussies, waardoor Nederland zich wederom tevreden moest stellen met de tweede plek.

World Tour Masters
Team Amsterdam werd zaterdag bij de World Tour Masters in Los Angeles uitgeschakeld in de kwartfinales. Het Nederlandse viertal verloor in de Amerikaanse stad met 20-19 van het Servische Liman. De toernooizege ging naar Princeton, dat zijn eerste Masters-toernooi won, ten koste van Liman. Sjoerd van Vilsteren, Dimeo van der Horst, Aron Royé en Jesse Markusse hadden zich met Team Amsterdam voor de kwartfinales geplaatst door vrijdag in de groepsfase van Princeton (19-8) te verliezen, maar daarna met 21-13 van het Braziliaanse Rio Norte te winnen.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF