U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Voomalig NBA-center Sven Nater geeft clinic in Soest

Terug naar overzicht

Voomalig NBA-center Sven Nater geeft clinic in Soest

9 oktober 2019 11:35:00

Voormalig NBA-center Swen Nater komt naar Nederland om zondag 13 oktober a.s. een 'big guys' clinic te verzorgen. De clinic die speciaal is gericht op centers, wordt van 9.00 tot 12.00 uur gehouden in sporthal Beukendal aan de Beukenlaan 47 in Soest. De organisatie is in handen van UBALL en Red Stars. De clinic is vrij toegankelijk voor publiek.

De in Den Helder geboren Swen Nater heeft zeven jaar in de ABA (rookie of the year en twee keer All Star) en van 1976 t/m 1984 acht jaar in de NBA gepeeld. Daarvoor werd de inmiddels 69-jarige Nederlandse Amerikaan tweemaal kampioen in het college basketball met UCLA onder de legendarische coach John Wooden. In de ABA speelde hij voor de Spurs, Squires en Nets, in de NBA bij de Braves/Clippers en de Lakers.

De clinic biedt een unieke mogelijkheid om je als trainer/coach verder te ontwikkelen op het trainen, coachen en gebruiken van centers. BT3-coaches kunnen vier licentiepunten krijgen, trainer/coaches met een BT4-licentie vijf punten.

Het programma ziet er als volgt uit:

9.00 uur: centerclinic (deel 1)
10.00 uur: sessie met coaches
11.00 uur: centerclinic (deel 2)

Er is maximaal plek voor dertig trainer/coaches. Mail naar dickvanderhammen@online.nl  om je aan te melden. Dat geldt ook voor vertegenwoordigers van de pers.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF