U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions bereiken kwartfinale op World Beach Games

Terug naar overzicht

Orange Lions bereiken kwartfinale op World Beach Games

15 oktober 2019 19:00:00

Op de World Beach Games in Qatar hebben de Orange Lions vrouwen 3x3 basketball de kwartfinale bereikt. Zondag wonnen de vrouwen al twee wedstrijden, tegen Brazilië en Madagaskar. In de laatste wedstrijd van de poulefase tegen Mongolië wonnen de dames overtuigend met 21-5. Met drie overwinning op zak strijden de Orange Lions woensdag in het bloedhete Qatar voor de medailles.

Bondscoach Hakim Salem kijkt tevreden terug op de drie wedstrijden in de poulefase: "We hebben alledrie de wedstrijden met overtuiging gewonnen. Tegen Brazilië hadden we het fysiek wat moeilijker, maar we hebben de poulefase overleefd en zitten nu bij de laatste acht." 

De strijd om het eremetaal wordt geen gemakkelijke. "Team USA heeft een speler uit de WNBA meegenomen, Napheesa Collier van de Minnesota Lynx, en regerend Wereldkampioen China is op volle oorlogssterkte aanwezig. We kijken nu per wedstrijd hoe het toernooi verloopt," verteld Hakim Salem.

Het jonge kwartet Charlotte van Kleef, Fleur Kuijt, Esther Fokke en Myrthe den Heeten ontvangt in Qatar veel complimenten over het spel wat ze spelen onder leiding van Hakim Salem. Woensdag spelen ze om 15:35 Nederlandse tijd tegen Rusland voor een plaats bij de laatste vier.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF