U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Aandacht voor scheidsrechter tijdens Week van de Scheidsrechter

Terug naar overzicht

Aandacht voor scheidsrechter tijdens Week van de Scheidsrechter

16 oktober 2019 16:32:00

Tussen 5 en 13 oktober heeft Basketball Nederland stilgestaan bij de jaarlijkse Week van de Scheidsrechter. Vanuit het hele land werden acties georganiseerd om waardering te geven aan alle scheidsrechters die zich inzetten om alle wedstrijden te kunnen spelen. Verenigingen kwamen met leuke en ludieke acties zoals het geven van een presentje, een erehaag bij de opkomst of extra aandacht bij het voorstellen van de teams.

De Week van de Scheidsrechter 2019 stond in het teken van het delen van verhalen. Elke scheidsrechter heeft een mooi verhaal over zijn fluitcarrière, het begeleiden van nieuwe scheidsrechters of kleine momenten die het fluiten leuk maken. Basketball Nederland is trots op deze verhalen en riepen scheidsrechters en verenigingen op deze verhalen te delen met de #Scheidsbedankt.

Uit deze verhalen is tevens de verenigingsscheidsrechter van het jaar 2019 gekozen. Scheidsrechter Maral Tabei mag zich komend jaar Verenigingsscheidsrechter van het jaar noemen. Deze scheidsrechter (27 jaar) van Venlo Sport Crusaders is samen met 15 andere (jonge) scheidsrechters begonnen aan de Basketbalscheidsrechter 2 opleiding, onder leiding van Petra Valkenberg. Zij heeft tijdens de Week van de Scheidsrechter haar examen met voldoende afgesloten. Maral staat aan het begin van haar fluitcarrière en gaat hopelijk nog vele wedstrijden tegemoet.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF