U bevindt zich hier: NBB Organisatie » Nieuws » Nieuws » Orange Lions winnen zilveren medaille op World Beach Games

Terug naar overzicht

Orange Lions winnen zilveren medaille op World Beach Games

17 oktober 2019 10:23:36

Gisteren was de laatste dag van de World Beach Games in Qatar. Op deze dag werden de finales gespeeld in het 3x3 toernooi. Na drie overwinningen in de poulefase stonden de Orange Lions tegenover Rusland in de kwartfinale. 

In de kwartfinale was het kwartet Charlotte van Kleef, Myrthe den Heeten, Esther Fokke en Fleur Kuijt met 11-10 te sterk voor de Russische vrouwen. Door deze minimale overwinning speelden ze in de halve finale tegen regerend wereldkampioen China.

Hakim Salem waarschuwde de dag voor de finales voor de sterke selectie van China. Net als tegen Rusland werd dit ook een ware nagelbijter waarbij de Orange Lions aan het langste eind trok (15-16). Esther Fokke was belangrijk in aanvallend opzicht. Ze was verantwoordelijk voor negen van de zestien punten aan Nederlandse zijde.

In de finale troffen de Orange Lions Frankrijk. De huidige Europees kampioen was met een andere selectie naar Qatar gereist dan tijdens het EK en WK van dit jaar, maar dat maakte de selectie niet meteen minder sterk. Frankrijk kwam in de eerste seconden van de wedstrijd al snel op voorsprong en gaf dat ook niet meer uit handen. Nederland kon lang volgen, maar bij een 9-8 score van Frankrijk liep de Franse dames verder uit op Nederland. 

Het sterkere spel van Frankrijk en de foutenlast aan Nederlandse kant zorgde ervoor dat Frankrijk uitliep naar een 15-9 eindstand. De kleur van de medaille werd dus zilver in plaats van het felbegeerde goud. Toch mogen de dames trots zijn op deze prestatie. In het bloedhete Qatar wisten ze het toplanden moeilijk te maken en zelfs van ze te winnen. Dat geeft deze zilveren medaille misschien nog een gouden rand.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF