U bevindt zich hier: Ontwikkeling » Basketball Unites

Basketball Unites: basketballaanbod op maat

Zoveel mogelijk mensen laten bewegen. Zoveel mogelijk mensen laten zien dat basketball niet voor niets een van de meest beoefende sporten ter wereld is. Dat is wat Basketball Unites, de afdeling basketballontwikkeling van de NBB, wil bereiken. Basketball Unites boekt al sinds 2009 successen met projecten in de wijken, in de kinderopvang, op basisscholen, op middelbare scholen, in het speciaal onderwijs, in sporthallen en gymzalen en op pleintjes.

Basketball Unites is inmiddels uitgegroeid tot een afdeling met een uitgebreid basketballaanbod voor alle leeftijdscategorie├źn, voor zowel valide spelers als rolstoelgebruikers. Er wordt gewerkt met twee lijnen: Dunkerbasketball voor kinderen van 5 t/m 12 jaar, en Streetball, voor jongeren vanaf 12 jaar. De medewerkers van BU zijn voortdurend bezig nieuwe producten en projecten te ontwikkelen om basketball bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en de populariteit van de sport te vergroten. Behalve Dunkerbasketball en Streetball zijn ook de Basketball Race4Fun, de NBB Camps, Jeugdrolstoelbasketball en Zone Basketball daar voorbeelden van.

Alle producten en projecten worden ingezet in samenwerking met verenigingen, basisscholen, middelbare scholen, speciaal onderwijs, naschoolse opvang, gemeenten, wijken, woningbouwcorporaties en bedrijven.

Op de andere pagina's kunt u per project en product lezen wat Basketball Unites allemaal te bieden heeft. .

Klik hier voor de brochure van Basketball Unites.

Bekijk foto's

Evenementen kalender

De NBB is lidorganisatie van
FIBA, IWBF, en NOC*NSF

FIBA IWBF NOC*NSF