U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions Academy (V) » Nieuws » Tweemaal verlies CTO Amsterdam in VBL; bekerwinst VU20

Terug naar overzicht

Tweemaal verlies CTO Amsterdam in VBL; bekerwinst VU20

25 oktober 2017 19:49:00

Het is de basketbalsters van CTO Amsterdam Vrouwenbasketball nog niet gelukt om te winnen in de Vrouwen Basketball League. Vorige week verloor de talentenselectie eerst op dinsdag met 57-76 van Amazone Basketball Utrecht en afgelopen weekeinde was KEUS/Royal Eagles met 80-63 te sterk. Er was wel succes voor het VU20-team van het CTO, dat ten koste van HSV de volgende ronde van het NBB Bekertoernooi bereikte door met 73-48 te winnen.

CTO Amsterdam - Amazone 56-76
CTO Amsterdam speelde op dinsdagavond tegen Amazone, dat in het weekend ervoor de eerste zege van het seizoen had gepakt, ten koste van Renes/Binnenland. Hoewel de CTO-groep nog niet had gewonnen in de eerste twee wedstrijden, was er wel progressie zichtbaar. En dat uitte zich ook in de beginfase tegen Amazone, want na twee minuten leidde de thuisploeg met 8-0. Het talententeam speelde met veel energie en snelheid, maar kon die intensiteit niet vasthouden en aan het eerste kwart was de voorsprong geslonken tot 16-15.

Aan het begin van het tweede kwart plaatste Amazone zelfs een 12-0 run, daarbij leunend op de aanvallende rebound (19 stuks in de eerste helft) en profiterend van defensieve miscommunicaties bij de CTO’ers. De thuisploeg antwoordde nog wel met een kleine run, maar keek bij de rust toch tegen een 28-35 achterstand aan.

Het lukte CTO Amsterdam niet het tij te keren in het derde kwart. Coach  Molly McDowell: "We werkten niet samen en dat leidde tot veel frustratie. En we konden dat niet veranderen. Als we niet leren te communiceren met elkaar, blijven we in defensief opzicht worstelen. Aanvallend lukt het wel om kansen te creëren, maar we moeten meer nadruk leggen op onze defensieve inspanning."

Nadat Amazone de voorsprong in het derde kwart had uitgebreid naar twintig punten (38-58), slaagde het CTO er wel in het vierde kwart te winnen. De nederlaag kon er echter niet mee worden voorkomen. Robyn Bouwer was topscorer bij het CTO met 15 punten en 10 rebounds, gevolgd door Vita Stam met 11 punten en 9 rebounds.

KEUS/Royal Eagles - CTO Amsterdam 80-63
Ook in Apeldoorn lukte het de jonge CTO-ers niet om de eerste zege te pakken. De groep was nog steeds niet op volle oorlogssterkte, want door kleine blessures konden Lotte Sant, Emy Hayford en Julia Jorritsma maar een beperkt aantal minuten spelen. Zoë Slagter, Evelien Lutje Schipholt, Evi Dekker en Kiki Fleuren ontbraken door blessures zelfs helemaal.

Robyn Bouwer scoorde de eerste punten voor het CTO, maar daarna nam KEUS/Royal Eagles het heft in handen. Profiterend van het vele balverlies (de Amsterdamse turnovers leidden tot 16 punten in de eerste helft) bouwde de thuisploeg aan een 51-31 voorsprong bij de rust. McDowell: "We hebben in de pauze gepraat over eenvoudige dingen die veranderd moesten worden om in de tweede helft met de Royal Eagles mee te kunnen spelen. We hebben een paar veranderingen doorgevoerd en waren daardoor agressiever in de verdediging."

CTO Amsterdam speelde daardoor een sterke tweede helft en won die ook met 29-32. Maar de in de eerste helft opgelopen achterstand kon niet meer worden weggewerkt. Toch was er bij de coaching staff van het CTO tevredenheid over het spel in de tweede helft. Het werd uiteindelijk 80-63 voor de Eagles. Opnieuw was Robyn Bouwer met 17 punten topscorer bij het CTO, gevolgd door Nanneke Vissers met 12 punten en Sanne van Poelgeest met 11 punten en 8 rebounds.

CTO Amsterdam VU20- HSV VU20 73-48
Zonder Floor Toonders, Jade Blagrove, Sofie Bruintjes en Ellen Meeringa trad het VU20-team van CTO Amsterdam voor de beker aan tegen HSV. Alina Sendar was er na een blessure wel weer bij, maar raakte in het tweede kwart van de wedstrijd bij een drive opnieuw geblesseerd, ditmaal aan haar enkel.

In tegenstelling tot de competitiewedstrijd van twee weken terug tegen HSV startte het CTO nu wel voortvarend. In de aanval werd goed samen gespeeld, met zes verschillende speelsters die in het eerste kwart (22-11) het netje wisten te vinden. De enkelblessure van Alina Sendar in het tweede kwart leidde even tot verwarring en onrust bij het CTO. Turnovers en gehaaste schoten in de aanval, afgestraft met scores van HSV, deden de voorsprong slinken tot 31-25. Een Amsterdamse time-out bracht uitkomst, want bij rust was het verschil weer elf punten: 36-25.

In het derde kwart had het CTO weer even een mindere fase. Vooral in de verdediging gaf de ploeg te veel ruimte en rebounds weg. Aanvallend speelden de CTO-ers te gehaast en maakten ze soms niet de juiste keuzes. Maar in het vierde kwart herpakten de talenten zich. Meerdere steals leidden tot snelle scores, waardoor de thuisploeg uiteindelijk ruim won (73-48) en zich plaatste voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

Vita Stam (17 punten), Fleur Bastiaansen (11), Jamy de Kock (11) en Katoo Koenen (10) scoorden in de dubbele cijfers.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF