U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions Academy (V) » Nieuws » CTO Amsterdam niet agressief genoeg tegen Dozy BV Den Helder

Terug naar overzicht

CTO Amsterdam niet agressief genoeg tegen Dozy BV Den Helder

28 november 2017 12:11:00

Voor de jonge basketbalsters van het talentenprogramma CTO Amsterdam Vrouwenbasketball is elke wedstrijd in de Vrouwen Basketball League een leermoment. Afgelopen weekend kregen de nog puntloze talenten in het thuisduel tegen koploper Dozy BV Den Helder een lesje in agressiviteit, of beter: gebrek aan agressiviteit. En dan vooral in het eerste kwart. 

Den Helder scoorde in de eerste tien minuten al 35 punten en deed dat in het laatste kwart nog eens dunnetjes over, waardoor de score opliep naar 50-96 voor de bezoeksters uit de kop van Noord-Holland. 

"We beginnen slecht en zijn niet agressief genoeg", constateerde coach Molly McDowell na afloop. "We gaan alleen voor schoten van buiten en vergeten naar de ring te gaan. Verdedigend waren we een stap te langzaam. We hebben veel gepraat met de meiden en we proberen ze duidelijk te maken en te leren om niet alleen energie uit scoren te halen. Ze moeten dat ook gaan doen in de verdediging, Dat is nog heel lastig voor ze. Het is nu van: ik mis een schot en alles is slecht. Dat is niet zo. Je moet je aan beide kanten van het veld laten zien. Je kunt overal je energie uit halen."

Komend weekeinde speelt CTO Amsterdam Vrouwenbasketball een uitwedstrijd tegen Loon Lions. De talenten staan op zaterdag 2 december a.s. om 19.30 uur in het Indoor Centrum in Landsmeer tegenover de oude ploeg van McDowell. Bij CTO ontbreken nog de geblesseerden Emy Hayford, Evelien Lutje Schipholt en Kiki Fleuren.

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball VU20
Het VU20-team van het CTO kwam afgelopen weekeinde niet in actie. De ploeg van coach Chris van Kampen speelde zondag 19 november j.l. voor het laatst, thuis tegen Jolly Jumpers. De CTO-talenten wonnen met 54-45 van de club uit Tubbergen. Zondag 3 december a.s. gaat CTO VU20 op bezoek bij de ongeskagen koploper KEUS/Royal Eagles in Apeldoorn (17.00 uur). Zelf staat het CTO zesde met drie zeges en twee nederlagen.

Presentatiegids 2017-18
Overigens is de nieuwe presentatiegids 2017/18 van CTO Amsterdam Vrouwenbasketball inmiddels uit. Klik hier om de gids te bekijken.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF