U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions Academy (V) » Nieuws » CTO Amsterdam zet opgaande lijn om in eerste zege

Terug naar overzicht

CTO Amsterdam zet opgaande lijn om in eerste zege

11 december 2017 13:14:00

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball heeft de opgaande lijn van de afgelopen weken omgezet in de eerste zege van dit seizoen. De talentenselectie haalde afgelopen weekeinde hard uit bij Amazone Utrecht Basketball door in Utrecht met 60-100 te winnen. Ook het VU20-team van CTO Amsterdam boekte winst. Het was in Rijswijk met 86-91 te sterk voor Lokomotief.

Amazone - CTO Amsterdam 60-100
Coach Molly McDowell was erg te spreken over de start van haar ploeg in Utrecht. Het CTO gooide er vanaf de eerste seoonde een press tegenaan en was daar zeer succesvol mee tegen de Utrechtse opponent. McDowell: "Feitelijk was het duel al na de eerste vijf minuten voorbij. In de tweede kwart stond het op een gegeven moment al 10-38. Het enige minpunt is dat we Amazone in de tweede helft nog 41 punten laten maken, bij rust hadden ze er pas 21. Wel lekker ook dat iedereen heeft kunnen spelen en een bijdrage aan deze zege heeft kunnen leveren. Het eerste schaap is over de dam, zeggen jullie hier toch..."
McDowell hoop vurig dat haar jonge team de intensiteit waarmee tegen Amazone werd gestart, ook tegen tegenstanders die hoger op de ranglijst staan, aan de dag kan leggen. Ons probleem is dat we te vaak al snel een punt of tien achter staan en daar dan de hele wedstrijd tegenaan hikken. Als we dat beter doen, geven we onszelf ook een betere kans om in de wedstrijd te blijven."

Lokomotief VU20 - CTO Amsterdam VU20 86-91
De CTO VU20-meiden hadden juist een stroeve start tegen hekkensluiter Lokomotief. Mogelijk was er bij sommigen sprake van onderschatting, want de thuisploeg leidde via 9-3 met 21-4 aan het einde van het eerste kwart. Volgens coach Chris van Kampen deden zijn speelsters het vooral verdedigend niet goed. "In de rotaties en het verdedigen van de bal af werden veel fouten gemaakt."
Het CTO kwam in het tweede kwart beter uit de startblokken en plaatste een 4-15 run. Daarna brak foutenlast de talentenselectie op, of in de woorden van Van Kampen: "Ze konden hun handen niet thuis houden." Met als gevolg dat Lokomotief bij rust met 38-36 leidde. 
De press waarmee het CTO in het derde kwart ten strijde trok, was niet zo effectief als een week eerder tegen de Royal Eagles. Van Kampen: "Ze waren te veel aan het kijken hoe ze moesten lopen, zodat Lokomotief er makkelijk doorheen speelde." Aanvallend deed het CTO het wel goed, maar nog steeds leidde de thuisploeg na drie kwarten: 60-58.
De CTO-talenten trokken hun aanvallende goede spel in het vierde kwart door en kwamen bij 67-68 voor, om vervolgens via een 2-14 run uit te lopen naar 69-82. Belangrijk in die fase was vooral Sofie Bruintjes met een paar driepunters en een rake lay-up. Ze scoorden 17 punten na rust en 11 in het derde kwart. Toch liet het CTO het nog onnodig spannend worden. Lokomotief kwam na een 8-0 run nog tot op vijf punten, maar moest persoonlijke fouten gaan maken in de laatste minuten van het duel om de zege te forceren. Dat lukte niet en dus kon de ploeg van Van Kampen met een 86-91 zege huiswaarts. "Het laatste kwart eindigde in 26-33. Met andere woorden: er is wel eens beter verdedigd", aldus de de CTO-coach.

Komende zaterdag (16 december) speelt alleen het CTO-team in de VBL thuis. KEUS/Royal Eagles is om 17.00 uur de tegenstander in Sporthallen Zuid in Amsterdam. Het duel tussen CTO Amsterdam VU20 en Landstede Basketbal VU20 is uitgesteld, omdat coach Chris van Kampen, zeven speelsters van het CTO en twee van Landstede komend weekend in Frankrijk meedoen aan een internationaal toernooi met een voorselectie van de Orange Angels VU16.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF