U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions Academy (V) » Nieuws » Basketbalsters CTO Amsterdam doen een stap terug

Terug naar overzicht

Basketbalsters CTO Amsterdam doen een stap terug

18 december 2017 12:19:00

Het is de jonge basketbalsters van CTO Amsterdam Vrouwenbasketball niet gelukt om hun eerste overwinning van dit seizoen in de Vrouwen Basketball League een vervolg te geven. Na de ruime 60-100 zege op Amazone Utrecht Basketball volgde zaterdag in Sporthallen Zuid een 55-75 thuisnederlaag tegen KEUS/Royal Eagles uit Apeldoorn. Bij rust was het al 25-45.

Waar coach Molly McDowell vurig hoopte op progressie, bleek tegen de Royal Eagles het omgekeerde. "We hebben drie stappen terug gedaan. Onze verdediging was slecht. We gaven geen enkele druk op de Eagles, zij controleerden vanaf het begin af aan de wedstrijd. Er waren wel wat momenten, waarin ze lieten zien goed te kunnen zijn als ze dat willen, maar die werden overschaduwd door de slechte momenten."

McDowell denkt dat haar speelsters zichzelf te veel druk hadden opgelegd. "De hele week ging het alleen maar over deze wedstrijd, wat op zich een goed teken is. Ze wilden van de Royal Eagles winnen. Maar ze zijn niet goed met die druk om gegaan. Ze konden die druk niet vertalen naar goed basketbal op het veld. Ik ben behoorlijk teleugesteld, vooral omdat Royal Eagles met z'n onder 20-speelsters aantrad. Verliezen van meer ervaren, oudere basketbalsters kan, maar deze tegenstander speelde ook met een jonge groep, zonder de ervaren rotten. Dan verwacht je er toch meer van. Maar goed, ik heb de meiden gezegd dat je soms een stap vooruit zet en soms ook weer een paar stappen terug doet. Dat is het proces waar we in zitten."

Komende vrijdag bekert CTO Amsterdam om 20.15 uur in Utrecht tegen Cangeroes, de nummer vijf uit de Promotiedivisie, en zaterdag staat de laatste VBL-wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Dan speelt de talentenselectie om 19.30 uur in Katwijk tegen Solar-systemen Grasshoppers.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF