U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions Academy (V) » Nieuws » CTO Amsterdam Vrouwenbasketball sluit 2017 af met winst en verlies

Terug naar overzicht

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball sluit 2017 af met winst en verlies

26 december 2017 22:02:00

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball heeft het kalenderjaar 2017 afgesloten met winst en verlies. Afgelopen vrijdag won de talentenslectie voor de beker van Cangeroes, een dag later gevolgd door een forse nederlaag bij Solar-systemen Grasshoppers in de Vrouwen Basketball League.

CTO Amsterdam boekte in de strijd om de NBB Beker bij de vrouwen vrijdag een belangrijke zege. De ploeg van Molly McDowell was in Utrecht met 57-60 net te sterk voor Cangeroes, dat uitkomt in de promotiedivisie, Door de zege plaatste het CTO zich voor de kwartfinales, waarin Loon Lions de tegenstander is.

Makkelijk ging het volgens McDowell niet. "We moesten er heel hard voor vechten. Door onze lage schotpercentage en gebrek aan focus in de verdediging werd het spannender dan nodig was. Het hielp ook niet dat we speelden zonder Robyn Bouwer, Milou Vennema en Evelien Lutje Schipholt. Bovendien kunnen we niet meer beschikken over Emy Hayford en Kiki Fleuren, die allebei door een knieblessure langdurig zijn uitgeschakeld. Cangeroes stond de hele wedstrijd in een zone, maar Sanne van Poelgeest was inside voor ons een dominante factor en kwam met scores op de momenten dat we die nodig hadden."

Een dag later trad CTO Amsterdam aan in Katwijk tegen Solar-systemen Grasshoppers voor de competitie. Dit keer kon McDowell ook niet beschikken over Julia Jorritsma en Nanneke Vissers. "Beide teams speelden nie goed", vond McDowell. "Het leek wel of iedereen al in gedachten aan de kerstmaaltijd zat. Net als in veel van onze andere wedstrijden, maakten we te veel fouten, maar we konden aardig met Grasshoppers mee. Onze nederlaag was het gevolg van slecht schieten en de aanvallende rebounds die we weggaven. Ik zag ook een gebrek aan energie en daar moeten we wel iets aan doen, als we tegen dit soort teams competitief willen zijn op eredivisieniveau. Toch zag het er soms ook goed uit, maar ze moeten consistenter worden."

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF