U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions Academy (V) » Nieuws » CTO Amsterdam speelt tweede helft VBL-seizoen in Elite B

Terug naar overzicht

CTO Amsterdam speelt tweede helft VBL-seizoen in Elite B

16 januari 2018 16:29:00

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball heeft de eerste helft van het seizoen in de Vrouwen Basketball League met een nederlaag. De talentenselectie verloor afgelopen zaterdag met 92-76 bij Lekdetec.nl en gaat na de Final Four verder spelen in de Elite B met KEUS/Royal Eagles, Loon Lions en Amazone Utrecht Basketball. In die Elite B zijn nog twee play-off tickets te verdienen. De U20-ploeg van het CTO verloor ook. Dozy BV Den Helder VU20 was zondag met 54-68 te sterk in Amsterdam.

Lekdetec.nl - CTO Amsterdam Vrouwenbasketball 92-76:
Coach Molly McDowell was afgelopen zaterdag over het geheel tevreden met wat ze van haar ploeg zag. "We hadden de hele week goed getraind en die intensiteit namen we mee in de wedstrijd. We hielden ons beter aan de afspraken dan in de voorgaande duels en werkten veertig minuten lang heel hard. De wedstrijd werd in de laatste vijf minuten beslist toen Lekdetec.nl een 18-5 run plaatste."

"We speelden echt als team en iedereen had op een of andere manier wel een bijdrage. Dat zie je graag als coach", vervolgt McDowell. "We werden door drie van hen geklopt, hun twee Amerikaanse speelsters en Marlou de Kleijn, die met kop en schouders boven de rest op het veld uitstaken. Ze hadden samen 86 van hun 92 punten. Bij ons zaten er vier in de dubbele cijfers. Robyn Bouwer had 18 punten, Linda van Schaijk 16, Zoe Slagter 15 en Julia Jorritsma."

CTO Amsterdam VU20 - Dozy BV Den Helder VU20 54-68:
Coach Chris van Kampen moest het stellen zonder Jade Blagrove, Fleur Bastiaansen en Vita Stam, die ontbraken door blessures. Floor Toonders, die terugkomt van een blessure, kon een paar minuten meedoen.

De CTO-talenten speelden zonder al te veel overtuiging. Tegen de press van Den Helder werd meteen al een paar keer slordig balverlies geleden, waardoor de ploeg van Van Kampen vanaf het eerste kwart achter de feiten aanliep. Na de rust (20-32) begon de thuisploeg een stuk beter, maar namens Den Helder kwam Lynn Tamis goed door met scores, waardoor de bezoeksters de voorsprong uitbouwden naar maximaal 22 punten. Aan het einde van het derde kwart en het begin van het vierde kwart kwam CTO Amsterdam nog wel terug, maar er werden tre weinig verdedigende stops gemaakt, om de nederlaag nog te kunnen afwenden.

Van Kampen: "We halen in individueel opzicht en als team beide een onvoldoende. We verliezen vooral van onszelf, met alle respect voor de prima prestatie van de tegenstander. We missen een aantal meiden door blessures, maar door te makkelijke turnovers maken we het onszelf veel te moeilijk."

Ellen Meeringa was met 15 punten topscorer bij het CTO, gevolgd door Maaike van Zeijl (13) en Katoo Koenen (11).

Komende zondag (21 januari) gaat het CTO om 16.30 uur op bezoek bij Landstede Basketbal in Zwolle.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF