U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions Academy (V) » Nieuws » Nipt verlies in Zwolle voor CTO Amsterdam Vrouwenbasketball VU20

Terug naar overzicht

Nipt verlies in Zwolle voor CTO Amsterdam Vrouwenbasketball VU20

22 januari 2018 15:52:00

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball VU20 wacht in het nieuwe kalenderjaar nog  op de eerste zege. Na de thuisnederlaag tegen Dozy BV Den Helder een week geleden lukte het de talentenselectie ook niet om uit te winnen bij Landstede Basketbal. Het werd zondag in Zwolle 48-46 voor de thuisploeg.

Net als tegen Den Helder kon coach Chris van Kampen niet beschikken over de geblesseerden Jade Blagrove, Vita Stam en Fleur Bastiaansen. Het CTO kwam in het eerste kwart maar moeizaam tot scoren. De ploeg toonde weinig initiatief in de aanval. Landstede hanteerde een zone, waartegen de bezoeksters zich lieten verleiden tot te snelle schoten van buiten. Verdedigend vergaten de CTO-ers een paar keer uit te 'boxen' en doordat er te weinig druk op de bal was, creëerde de talenten ook geen balwinst, met een 14-7 achterstand als gevolg.

Het tweede kwart speelde CTO Amsterdam wat beter in de aanval, alleen werden er wel een paar open play-ups uit goed uitgespeelde aanvallen gemist. Scoren bleef zodoende een probleem, maar de CTO-meiden verkleinden wel de marge naar drie punten (26-23) bij de rust.

Volgens Van Kampen speelden zijn speelsters het derde kwart een stukje slimmer. "Bovendien waren we ook agressiever in de rebound. Maar het schotpercentage bleef enorm laag, zowel van binnen als van buiten." Dat leidde ertoe dat CTO Amsterdam met een 31-34 voorsprong aan het vierde kwart kon beginnen.

Begin vierde kwart was het zelfs even vijf punten verschil, waarna het CTO weer vijf minuten droog viel en Landstede de leiding kon overnemen. Van Kampen: "Daarna was het scores uitwisselen. Helaas zaten wij in de slotfase in foutenlast, waardoor Zwolle vanaf de vrije worplijn voor kon komen. We kregen nog twee keer balbezit, maar konden niet meer tot een goede poging komen."

Katoo Koenen was met 13 punten topscorer, gevolgd door Sofie Bruintjes met 10 punten.

Komende zaterdag 27 januari speelt CTO Amsterdam Vrouwenbasketball VU20 om 14.30 uur tegen Solar-systemen Grasshoppers, dat pas eenmaam heeft gewonnen.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF