U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions Academy (V) » Nieuws » CTO Amsterdam VU20 zoekt nog naar eerste zege in 2018

Terug naar overzicht

CTO Amsterdam VU20 zoekt nog naar eerste zege in 2018

30 januari 2018 22:11:34

Het is CTO Amsterdam Vrouwenbasketball VU20 in 2018 nog niet gelukt om te winnen. Na nederlagen tegen Dozy BV Den Helder en Landstede Basketbal was ook Solar-systemen Grasshoppers te sterk voor de CTO-talenten. Het werd zaterdag 61-70 in Amsterdam.

Nog steeds zonder de geblesseerden Vita Stam, Jade Blagrove en Fleur Bastiaansen nam het CTO het op tegen Solar-systemen Grasshoppers, dat door blessures moest improviseren en daardoor aantrad met Noor Driessen en Mia Hordijk, speelsters van het eerste team van de Katwijkse club.

De ploeg van Chris van Kampen begon goed en stond al snel met 7-0 voor. Toch slaagde Grasshoppers er nog voor de rust in het tij te keren en via een 0-10 run bij 25-28 liepen de bezoeksters uit naar een 29-40 voorsprong bij rust. In het derde kwart groeide het verschil naar negentien punten (31-50) en later zelfs (33-61) als gevolg van turnovers aan CTO-zijde. Het derde kwart eindigde bij 39-63, maar wie dacht dat de talenten het verder geloofden, zat ernaast. De thuisploeg knokte zich terug in het vierde kwart, maar de inhaalrace eindigde bij 61-70. 

Van Kampen: "Het was een stuk beter dan de voorgaande twee duels. Een aantal speelsters komt na blessures weer in het ritme. Als team lieten we progressie zien, maar het derde kwart hebben te veel balverlies en laten we ons gebrek aan ervaring nog te veel zien."

Katoo Koenen was met 16 punten topscorer, gevolgd door Floor Toonders met 14.

Komende vrijdag (2 februari) gaat CTO VU20 op bezoek bij HSV.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF