U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions Academy (V) » Nieuws » CTO Amsterdam Vrouwenbasketball weet weer wat winnen is

Terug naar overzicht

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball weet weer wat winnen is

5 februari 2018 14:25:00

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball heeft de tweede overwinning van het seizoen te pakken. Afgelopen zaterdag was de ploeg van coach Molly McDowell in de Elite B van de Vrouwen Basketball League te sterk voor Amazone Utrecht Basketball. Het werd 60-76 voor het CTO, dat in de eerste seizoenshelft al een keer met 60-100 van datzelfde Amazone had gewonnen.

De VU20-basketbalsters van CTO Amsterdam hielden ook een goed gevoel over aan afgelopen weekeinde. Na drie nederlagen op rij in het nieuwe jaar 2018 werd er vrijdag eindelijk weer gewonnen. Dat ging ten koste van HSV, dat in Haren tegen 49-66 nederlaag aanliep.

Amazone - CTO Amsterdam 60-76:
Molly McDowell zag haar team een sterke eerste helft spelen in sporthal Lunetten in Utrecht. De CTO-talenten creëerden goede schoten en werkten tegen een hoog percentage af. Maar daar tegenover stond wel dat verdedigend niet altijd de afspraken werden nagekomen, waardoor Amazone meer mogelijkheden kreeg dan de bedoeling was. In de tweede helft zakte het energieniveau een tikkeltje bij de CTO-speelsters. Dat leidde ertoe dat de voorsprong van twintig punten die bij rust was opgebouwd, niet groter werd.

Terugblikkend was McDowell over de hele wedstrijd gezien tevreden over de aanval, maar teleurgesteld over de focus en soms het gebrek aan energie in verdedigend opzicht. "Dat is iets waar we aan moeten werken.Dat we aan beide kanten van de vloer gefocust blijven, als we een ruime voorsprong op zak hebben. We kunnen niet achterover gaan hangen. De mindset moet zijn dat we de voorsprong willen uitbreiden."

Komend weekeinde komen de teams in de Elite A en Elite B niet in actie vanwege de kwalificatieduels van de Orange Angels voor EuroBasket 2019.

HSV - CTO Amsterdam VU20 49-66:
De thuisploeg begon goed en kwam meteen met 6-0 voor. Het antwoord van het CTO volgde in de vorm van driepunters van Floor Toonders en Katoo Koenen, maar de talenten uit Amsterdam speelden erg wijfelend in het eerste kwart, waarbij de 'transitie defense' niet helemaal op orde was en aanvallend open lay-ups en schoten werden gemist. Daardoor leidde HSV na het eerste kwart met 14-11.

Van beide kanten was het niveau in begin tweede kwart bedenkelijk. De CTO-speelsters handelden zonder overtuiging en zorgden verdedigend voor te weinig druk. Beide teams scoorden vijf minuten lang niet. Na in een time-out de koppen bij elkaar te hebben gestoken, keerde bij het CTO langzaam weer het goede spel terug. Aangevoerd door Alina Sendar voerden de bezoeksters de verdedigende druk op. Driepunters van Koenen en Maaike van Zeijl bezorgden de ploeg van coach Chris van Kampen niet alleen het momentum, maar ook een 25-32 voorsprong bij rust.

In het derde kwart ging het CTO in het begin goed door, resulterend in elf punten voor halverwege de periode. Maar wissels verstoorden vervolgens het ritme. Turnovers in de aanval, te statisch spel en niet 'uitboxen' in verdediging gaven HSV de kans een 8-0 run te maken. De thuisploeg kwam terug tot op drie punten. Maar door een driepunter van Sofie Bruintjes en een score van Van Zeijl was het verschil na drie kwarten toch weer acht punten: 37-45. 

Een 6-0 run van het CTO aan het begin van het vierde kwart was de nekslag voor HSV. Dit keer hielden de bezoeksters de druk erop en wonnen zo alsnog met ruim verschil. Van Kampen: "Na drie verloren wedstrijden en nog altijd spelend zonder vaste krachten Jade, Fleur en Vita waren we de eerste zestien minuten onherkenbaar. Er was geen overtuiging. Vervolgens pakken we het goed op, op een korte fase in derde kwart na. Bij vlagen laten we echt goed teamspel en mooi basketball zien in tweede helft. Daar willen we op verder bouwen. Hopelijk haken dan ook de geblesseerde meiden weer aan."

Komend weekeinde is er geen programma in de eredivisie voor VU20-teams.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF