U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions Academy (V) » Nieuws » Laatste thuisduel CTO in teken afscheid Vissers, Jorritsma en Dekker

Terug naar overzicht

Laatste thuisduel CTO in teken afscheid Vissers, Jorritsma en Dekker

9 maart 2018 13:48:00


De drie afzwaaiende CTO-speelsters met de coaches Molly McDowell, Thijs Volmer en Hakim Salem.

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball heeft de laatste thuiswedstrijd in een zege om weten te zetten. Afgelopen zaterdag won de talentenselectie in de Elite B thuis met 78-44 van Amazone Utrecht Basketball. Het was de derde CTO-zege dit seizoen; alledrie kwamen die overwinningen tot stand tegen Amazone. Het duel in Sporthallen Zuid stond tevens in het teken van het afscheid van drie speelsters, die na vier seizoenen het CTO-programma gaan verlaten: Nanneke Vissers, Julia Jorritsma en Evi Dekker.

CTO-coach Molly McDowell en haar staf wilden van de laatste thuiswedstrijd dit seizoen iets moois maken en het uittredende trio CTO-speelsters een leuk afscheid bezorgen. 'Een klein feestje' moest het worden in de bewoordingen van McDowell en dat werd het ook. "Julia, Nanneke en Evi hebben vier jaar alles gegeven in het opleidingsprogramma. Voor hun inzet vier jaar lang wilden we aandacht vragen. En ook hun opvolgers laten zien dat je daar respect voor moet hebben. Dan is het mooi om dat met een zege te kunnen doen."

Omdat de overwinnng in het vierde kwart al binnen was, kon McDowell zelfs in de laatste minuut de aan haar enkel geblesseerde Evi Dekker nog even het veld insturen. "Evi wist van niets toen ik haar vroeg om te gaan wisselen. Ik zei: ga maar in de aanval staan, niet bewegen en dan brengen we de bal wel bij je. Dat lukte, want ze heeft een keer kunnen schieten. Mooi dat het zo kon en dat we zo van haar en de andere twee afscheid hebben kunnen nemen. Voor die drie is nu tijd voor de volgende stap in hun basketbalcarrière."

Over het duel zelf was McDowell zeer te spreken, "We speelden met veel energie en we speelden teambasketbal. We hadden 18 assists, voor ons het hoogste aantal dit seizoen in een wedstrijd. Er kunnen nog dingen beter, maar dat is nou eenmaal inherent aan het werken met jonge speelsters. De focus was goed, ik was tevreden." De CTO-coach vond Robyn Bouwer en Evelien Lutje Schipholt de uitblinkers in haar team. Vooral voor die laatste is McDowell blij. "Ze is lang geblesseerd geweest, maar nu weer op de terugweg. De laatste paar duels is ze goed voor 22 punten en 11 rebounds gemiddeld."

Komende zaterdag (10 maart) staat voor CTO Amsterdam Vrouwenbasketball de laatste wedstrijd op het programma, als er in de Elite B om 19.30 uur uit wordt gespeeld bij Loon Lions. McDowell hoopt op een goede wedstrijd van haar team. "Zodat alle meiden met een goed gevoel de zomer in gaan, vooral de speelsters die met een nationale jeugdselectie een een EK mee gaan doen."

CTO VU20
CTO Amsterdam Vrouwenbasketball VU20 komt komend weekeinde ook weer in actie. De ploeg van coach van Chris van Kampen moet dan uit tegen Almonte, de nummer twee op de ranglijst. Het CTO, zelf zesde, speelde voor het laatst op zondag 18 februari, toen het thuis met 58-63 van Landslake Lions VU20 verloor.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF