U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions Academy (V) » Nieuws » CTO Amsterdam sluit seizoen af met positief gevoel

Terug naar overzicht

CTO Amsterdam sluit seizoen af met positief gevoel

12 maart 2018 13:37:00

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball heeft het basketbalseizoen 2017/'18 met een positief gevoel afgesloten. Na de ruime zege op Amazone een week geleden volgde afgelopen zaterdag een sterke wedstrijd uit bij Loon Lions, waarbij de talentenselectie zichzelf verzuimde te belonen met een zege op de ploeg die eerste is geworden in de Elite B.

Coach Molly McDowell zag haar jonge team goed spelen en vond ook dat het CTO had moeten winnen in Landsmeer. "Maar we misten twaalf vrije worpen over het duel en de momenten waarop we dat deden, zorgden voor momentum changes in de wedstrijd. Het eerste kwart waren we goed en we namen verdiend een vroege voorsprong. Het tweede kwart maakten zij een run en vanaf dat moment was het een close game, waarbij het verschil nooit groter was dan vijf punten verschil. Je verliest op het mentale vlak, maar dat is inherent aan werken met jonge speelsters. Je speelt tegen ervaren volwassenen speelsters, tegen ex-internationals als Fieke Lighthart en Tanya Bröring. Ik realiseer me dat je nooit perfect basketball zult spelen met meiden van zestien, zeventien en achttien jaar, die maken fouten. Nu maakten we er niet eens zoveel. Alleen de fouten die we maken, doen ons de das om, want zij weten daar wel raad mee. Dat was het verschil."

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball maakte dit seizoen z'n rentree op het hoogste niveau bij de vrouwen en dat ging gepaard met pieken en dalen. McDowell zag haar ploeg soms slecht basketball spelen dat de wenkbrauwen deed fronsen, soms was het goed wat ze zag. "Dan dacht ik: hier kunnen we mee vooruit. De laatste twee duels hebben we goed gespeeld en daardoor gaan we met z'n allen met een goed gevoel de zomer in. We hopen als staf dat zoveel mogelijk meiden voor de nationale jeugdselecties worden geselecteerd en dat ze dat goede gevoel meenemen naar de jeugd EK's, waar ze aan mee gaan doen."

Als McDowell de blik op volgend seizoen richt, staat één ding hoog op het wensenlijstje van de staf. "Hoe alles eruit gaat zien, daar komen we de komende weken wel achter, maar wat we sowieso graag willen, is meer internationale wedstrijden spelen met de CTO-talenten. Elke zomer is het voor de meesten weer een schok als ze bij de jeugd EK's geconfronteerd worden met het hogere niveau in snelheid, kracht en fysiek vermogen bij zo'n toernooi. Daar moeten we wat mee in de vorm van oefenwedstrijden of deelname aan internationale toernooien. Daarnaast kijken we uit naar de samenwerking met de nieuwe Orange Lions Academy aan de mannenkant. Het is goed om er meer getalenteerde basketballers in je omgeving bij te krijgen, dat zal onze talenten alleen maar meer motiveren." 

CTO Amsterdam VU20
CTO Amsterdam Vrouwenbasketball VU20 kwam afgelopen weekeinde tweemaal in actie. Zaterdag werd er met 76-63 bij Almonte verloren, een dag later volgde in Sporthallen Zuid een 67-42 overwinning op Landstede Basketbal. De eerstvolgende wedstrijd voor het CTO VU20-team van Chris van Kampen is op zaterdag 24 maart thuis om 14.30 uur tegen Binnenland.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF