U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (rollers) » Basketball Experience

Samenwerking NBB en Stichting Basketball Experience NL

Stichting Basketball Experience NL wil potentiele talenten voor rolstoelbasketbal ondersteunen met als doel hun talent en kwaliteit optimaal te kunnen benutten. Daarnaast vindt Stichting Basketball Experience NL  het belangrijk dat er de juiste beeldvorming is over rolstoelbasketbal. Sinds 26 november 2016 werkt de stichting officieel samen met de NBB. Dat wil in de praktijk zeggen dat beide organisaties de intentie hebben uitgesproken om op dit gebied elkaar op de hoogte te houden en samen te werken waar mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het uitwisselen van vrijwilligers, materiaal en kennis.  

Ondersteunen sport- en maatschappelijke carrière
Deze stichting wil er voor zorgen dat zij door middel van voorzieningen, adviezen, coaching, training, transport en vergoedingen kunnen bereiken wat zij voor ogen hebben: topsporter worden en fulltime met rolstoelbasketbal bezig zijn.

Om daar fulltime mee bezig te kunnen zijn wil Basketball Experience NL de randvoorwaarden rondom de sporter optimaliseren, waar de sporter dat zelf niet kan. Nadat de sporter hier gebruik van heeft gemaakt willen stichting BEN de sporter begeleiden zodat hij zijn sportcarrière kan continueren en niet afhankelijk zal worden van de stichting. Een belangrijk aspect is ook de maatschappelijke ontwikkeling van de sporter, want wat doe je als je sport-carrière voorbij is? BEN helpt sporters om hen daar op voor te bereiden middels stages, coaching, scholing en werkplekken.

Beeldvorming
Naast bovenstaande activiteiten wil stichting BEN investeren in de beeldvorming van de sport om te ondersteunen dat iedere sporter met een beperking gaat baskteballen. Een teamsport als basketball brengt naast sportieve prestaties nog zoveel meer!

Samen zetten we de sport in de kijker door flitsend beeldmateriaal te creëren, toegankelijke sportevenementen te organiseren, clinics te geven en presentaties door heel het land te organiseren. 

Wil je meer weten? Kijk dan eens op de website van stichting Basketball Experience NL: www.basketballexperience.nl.

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF