U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (rollers) » Nieuws » DeVeDo prolongeert titel in Cruyff Foundation Junior League

Terug naar overzicht

DeVeDo prolongeert titel in Cruyff Foundation Junior League

8 april 2019 12:11:00

De rolstoelbasketballers van s.c. DeVeDo hebben opnieuw het kampioenschap van de Cruyff Foundation Junior League veroverd. De ploeg uit Ermelo, die de voorgaande jaren ook al de titel pakte, was zaterdag in de beslissende wedstrijd van deze toernooicompetitie voor jonge rolstoelbasketballers met 45-38 te sterk voor het Belgische Leuven Bears. Het was een herhaling van de finale van het seizoen 2017/2018. Toen werd het 84-27 voor DeVeDo. 

Tijdens de vijfde speelronde en tevens finaledag van de Cruyff Foundation Junior League 2018/2019 kwamen alle teams in actie in Topsportcentrum Almere. Achter DeVeDo en Leuven Bears eindigden Only Friends, sc Antilope, Solar-systemen Grasshoppers  n ISV Hengelo/Be Quick 28 in de eindrangschikking op de plaatsen drie t/m zes.

Het seizoen van de Cruyf  Foundation Junior League krijgt nog een spectaculair staartje. Van 18 t/m 23 juni wordt op het Museumplein in Amsterdam het Wereldkampioenschap 3x3 basketball gehouden. De Nederlandse Basketball Bond en de Cruyff Foundation organiseren tijdens dit evenement een 3x3 jeugdrolstoelbasketbaltoernooi waar alle Junior League-teams voor zijn uitgenodigd.

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF