U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (rollers) » Nieuws » Wedstrijdschema EK rolstoelbasketbal vrouwen bekend

Terug naar overzicht

Wedstrijdschema EK rolstoelbasketbal vrouwen bekend

11 april 2019 16:42:22

IWBF Europe heeft het wedstrijdprogramma bekend gemaakt van het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal voor vrouwen dat deze zomer van 30 juni t/m 7 juli plaats zal vinden in het Topsportcentrum Rotterdam.  Nederland, regerend wereld- en Europees kampioen, strijdt in eigen huis met Groot-Brittannië, Duitsland, Turkije, Spanje en Frankrijk om de Europese titel. Daarnaast plaatsen de eerste vier landen van het EK zich voor de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo.

De Orange Angels openen het toernooi op zondag 30 juni om 16.00 uur tegen Spanje. Op dinsdag 2 juli en woensdag 3 juli staan de krakers op het programma tegen Groot-Brittannië en Duitsland, Oranje’s grootste rivalen in het rolstoelbasketbal en ook de te verwachten halve finalisten van zaterdag 6 juli. Het totale wedstrijdprogramma is te bekijken op www.ecwa2019.com.

Bondscoach Gertjan van der Linden: ‘Het EK in eigen land is heel bijzonder. Sinds 2006 is er niet meer een evenement van deze grootte in het rolstoelbasketbal in Nederland geweest. Het programma past ons goed, maar uiteindelijk moeten we van iedereen winnen om de Europese titel te prolongeren."

Wat de organisatiestructuur betreft heeft de Nederlandse Basketball Bond in de stichting Basketball Experience Nederland (BEN) een partner gevonden die de kar trekt en in operationeel opzicht de hele organisatie op zich zal nemen. "Waar wij met name op aansturen is een groter effect dan enkel het EK rolstoelbasketbal. Met dit evenement en alle maatschappelijke activiteiten in het voortraject willen wij een positievere positionering voor de Paralympische sport bewerkstelligen", zegt toernooi- en stichtingdirecteur Toine Klerks.

Met een flinke groep vrijwilligers en een professionele aansturing staat het evenement inmiddels als een huis, compleet met een dagelijks professionele livestream van alle wedstrijden. Om het effect te bereiken dat stichting BEN beoogt, is het van belang dat beelden van deze sport bij zoveel mogelijk mensen terecht gaan komen. Ziggo Sport heeft dan ook uitzendtijd aangeboden voor de halve finales en de finale van het EK. De productiekosten van 15.000 euro moeten nog wel gedekt moeten worden. BEN-voorzitter Wim Steen: "Door het starten van een crowdfunding willen we proberen dit voor elkaar te krijgen en op die manier het publiek laten bepalen of rolstoelbasketbal op nationale televisie komt."

De kaartverkoop voor de EK-wedstrijden start op 1 mei 2019 a.s.. Maar er zijn er al kaarten beschikbaar voor de openingswedstrijd van Nederland en de finale door middel van een speciale actie die is verbonden aan de crowdfunding. Klik daarvoor op deze link.

Het EK is naast de website ook te volgen via de social media:

Twitter: @BasketballExpNL
Instagram: @BasketballExpNL
Facebook: basketballexperiencenl

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF