U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (rollers) » Nieuws » Eerste editie Ladies Day rolstoelbasketbal groot succes

Terug naar overzicht

Eerste editie Ladies Day rolstoelbasketbal groot succes

4 juni 2019 11:55:00

De eerste editie van de Ladies Day, exclusief bedoeld voor vrouwen om kennis te maken met rolstoelbasketbal, is een succes geworden. Het evenement werd afgelopen zondag gehouden in Rotterdam, waar later deze maand het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal voor vrouwen plaatsvindt. In de Topsporthal kwamen zondag ruim vijftig basketbalsters bij elkaar.


Foto: Eike Michler

Jong en oud, ervaren en onervaren basketballers, valide en rolstoelbasketballers werden verdeeld over teams, waarbij ook een team met internationals aantrad. Na een gezamenlijke warming-up werd de hele middag een toernooi afgewerkt. Het enthousiasme was enorm. "Ik ben een week in Nederland. Ik las dat deze dag gehouden zou worden en ik moest daar gewoon aan meedoen", vertelde de in Australië wonende Nederlandse Maartje Theunissen. Zij is volledig gegrepen door het oranje rolstoelbasketbal-virus. 

Na het spelen van de wedstrijden bleven de 'ladies' in de hal om de regerend wereldkampioen onderling aan het werk te zien. De oefenwedstrijd tussen Oranje en Wit liet zien dat de speelsters de omschakeling van competitie spelen bij de club naar weer samen strijden voor het hoogst haalbare in het internationale rolstoelbasketbal goed hebben gemaakt. De voorbereiding op het EK is inmiddels in volle gang. Deze week vertrekken de vrouwen naar Toronto voor een trainingsstage met Canada.

Basketball Experience NL (stichting BEN) organiseerde de Ladies Day en liet weer zien hoe mooi rolstoelbasketbal is en hoe de sport mensen bindt. Een andere insteek van de Ladies Day was het genereren van aandacht voor het komende EK dat van 30 juni tot en met 7 juli in Rotterdam zal worden gehouden.

Foto: Eike Michler

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF