U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (rollers) » Nieuws » Orange Lions veel te sterk voor Turkije bij EK rolstoelbasketbal

Terug naar overzicht

Orange Lions veel te sterk voor Turkije bij EK rolstoelbasketbal

1 juli 2019 23:36:00

De Orange Lions hebben bij het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal voor vrouwen ook hun tweede wedstrijd in winst omgezet. De Nederlandse ploeg was maandag op de tweede dag van de Europese titelstrijd in het Topsportcentrum in Rotterdam met 75-22 een paar maten te groot voor Turkije. Dinsdag (2 juli) wacht de eerste echte serieuze krachtmeting voor het team van bondscoach Gertjan van der Linden, als de Lions het opnemen tegen de Britse vrouwen.

KWARTSTANDEN: 29-6, 11-4, 23-6, 13-6.

Game flow
Na het eerste kwart was het duel al beslist. De Orange Lions stonden na tien minuten spelen met 29-6 voor en de rest van de wedstrijd kon het coachduo Van der Linden/Sloof naar hartelust doorwisselen om iedereen minuten te laten maken. 

Top performers
Mariska Beijer 17 punten en 17 rebounds; Bo Kramer 20 punten, 6 rebounds en 6 assists: Carina de Rooij 14 punten en 5 assists. 

Opvallend
De aan haar elleboog geblesseerde Jitske Visser bleef opnieuw aan de kant, zodat Saskia Pronk wederom in de basis startte. Nederland had een dik reboundoverwicht (55-23) en hield de Turkse vrouwen op een schotpercentage van slechts 20, terwijl het zelf 51 procent schoot. De bankspelers kwamen samen tot 86 minuten en droegen 20 punten bij aan het totaal van 75.

Van der Linden
"Mooi dat iedereen minuten heeft kunnen maken op weg naar de sleuitelwedstrijd tegen Groot-Brittannië. Met wat de Turkse vrpuwen van zo'n wedstrijd als deze kunnen leren, ben ik niet bezig. Voor ons is het belangrijk dat we ook tegen een minder goede tegenstander in onze afspraken blijven spelen en daardoor vertrouwen kunnen kweken. Dat ging al beter dan tegen Spanje. Hopelijk kan Jitske tegen Groot-Brittannië weer meedoen, zodat we weer met het hele team kunen spelen."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland – Groot-Brittannië, dinsdag 2 juli om 20.30 uur.

Tickets: klik hier.

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF