U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (rollers) » Nieuws » Rolstoelbasketbalsters blijven ongeslagen bij EK

Terug naar overzicht

Rolstoelbasketbalsters blijven ongeslagen bij EK

3 juli 2019 23:53:00

De Orange Lions zijn nog steeds ongeslagen bij het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal voor vrouwen. Nederland won woensdagavond in het Topsportcentrum Rotterdam ook van Duitsland (51-55) en is nagenoeg zeker van de eerste plaats in de groepsfase. Het ticket voor de Paralympics in Tokyo 2020 zit door het bereiken van de halve finales ook al in de tas. Morgen (donderdag 4 juli) wacht alleen nog Frankrijk, daarna begint zaterdag de strijd om de medailles. Nederland treedt dan aan tegen Spanje.

KWARTSTANDEN: 10-16, 13-12, 10-13, 18-14.

Game flow
Na Groot-Brittannië was de Duitsland de tweede tegenstander van formaat tijdens dit EK voor de Lions. Nederland, op papier de uitploeg, begon goed en liep zelfs meteen maar uit naar een voorsprong van 8-16. Maar Duitsland toonde zich een taaie ploeg die bij rust terug was op een verschil van vijf (23-28) en ook een 31-41 achterstand (einde derde kwart) weg wist te werken. Na een score van Katharina Lang op 2:25 van het einde was het nog maar een punt verschil (48-49). Mariska Beiijer en Carina de Rooij verschaften de Orange Lions weer lucht en uiteindelijk werd de zege in veilige haven geloodst. 

Top performers
Bo Kramer 23 punten, 9 rebounds en 5 assists; Mariska Beijer 16 punten en 13 rebounds; Carina de Rooij 8 punten, 5 rebunds en 4 assists; Cher Korver 7 assists.

Opvallend
Het lijkt de goede kant op te gaan met de elleboogblessure van Jitske Visser die voor de tweede achtereenvolgende maal startte. Sylvana van Hees kreeg negen minuten speeltijd en Julia van der Sprong kwam ook binnen de lijnen voor ruim twee minuten. Cijfermatig waren er geen grote verschillen tussen de twee teams. Duitsland schoot 3 op 9 driepunters raak, Nederland was daar 0 uit 3.

Bo Kramer: 'We kunnen veel beter als team en dat geldt ook voor mezelf'
"Het was een moeizame wedstrijd van onze kant. Duitsland speelde fysiek en agressief, zat er onzettend bovenop en daar hadden we moeite mee. Het was onrustig. We kregen veel kansen, maar eigenlijk ook weer niet, door hun manier van spelen. Een paar keer liepen we weg en we kwamen zelfs tien punten voor en dan komen ze toch weer sterk terug. Het was taai. We kunnen veel beter als team en toch win je van een sterk land als Duitsland. Ik mag dan wel topscorer zijn, over mijn eigen spel ben ik ook niet tevreden. Vooral verdedigend moet ik meer brengen. Er is nog zat ruimte voor verbetering. Ik ben wel opgelucht dat we al voor Tokyo zijn gekwalificeerd. Als regerend Europees en wereldkampioen verwacht je dat je dat doet, maar nu het al zeker is, is dat toch fijn. Die druk ben je al kwijt."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland – Frankrijk, donderdag 4 juli om 20.30 uur.

Tickets: klik hier.

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF