U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » Senioren » Captain Bröring zwaait af met Bondsspeld en lovende woorden

Terug naar overzicht

Captain Bröring zwaait af met Bondsspeld en lovende woorden

22 november 2018 17:58:00


Tanya Bröring kreeg als aandenken aan 152 interlands een ingelijst shirt (foto NBB).

"Een mooie avond!". Met die drie woorden vat Tanya Bröring haar terugblik op de laatste wedstrijd in haar lange interlandcarrière kort en krachtig samen. "Er waren cadeaus en bloemen. Er zijn veel mooie woorden gesproken. Ik heb veel mooie reacties gehad en krijg die nog steeds", zegt Bröring the day after. "Eigenlijk heb ik helemaal nog geen tijd gehad om het allemaal te laten bezinken. Ik moest vandaag alweer aan het werk. Zo gaat dat."

De captain van de Orange Angels was blij dat ze kon afzwaaien met een klinkende overwinning (89-68) op Bulgarije. "Daar hebben we samen met alle speelsters en de staf de afgelopen tien dagen keihard voor gewerkt en naar toegeleefd, om in de laatste cyclus van de EK-kwalificatie tegen Spanje en Bulgarije twee goede wedstrijden te spelen. Alle andere meiden waren er erg mee bezig om er een goed afscheid van te maken. Dat is gelukt en daar ben ik blij om."

Ze werd een minuut voor tijd gewisseld en kreeg een staande ovatie van de volle tribunes in de Sporthallen Zuid. Na afloop kreeg Bröring van NBB-bestuurslid Fred van Urk de Bondsspeld met bijbehorende oorkonde uitgereikt (foto hiernaast), kreeg een ingelijst shirt en er waren lovende woorden van Meindert van Veen, Hakim Salem, Marlous Nieuwveen en Leonie Kooij. De teneur van hun speeches: Tanya Bröring was er voor de ploeg, elke interland weer, gaf immer het goede voorbeeld, was een snoeiharde werker en ging altijd voor in de strijd.

De slaap kon ze woensdagavond niet vatten. Tanya Bröring liep in haar laatste wedstrijd een ribblessure op. "Het is gekneusd of gebroken, dat weet ik niet. Het gebeurde al in het eerste kwart, maar ik ben gewoon verder blijven spelen. De adrenaline doet in zo'n geval wonderen. Maar toen ik eenmaal in bed lag en rustig werd, begon het echt op te spelen. Ach, het was het allemaal meer dan waard."


Het team met de speciale Tanya Bröring-shooting shirts.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF