U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » Senioren » Amsterdam Angels maken zich op voor derde fase EWBL

Terug naar overzicht

Amsterdam Angels maken zich op voor derde fase EWBL

3 januari 2019 18:02:00

De Amsterdam Angels maken zich op voor de derde fase van de European Women’s Basketball League (EWBL). Die wordt gehouden op 9 en 10 januari in het Litouwse Vilnius. Daar spelen de Angels tegen Kibirkstis Vilnius en Horizint uit Wit-Rusland.

De eerste twee 'stages' van de EWBL hebben nog geen zeges opgeleverd voor de Amsterdam Angels die worden gevormd door de in de Vrouwen Basketball League actieve internationals. Bij de eerste fase in het Letse Riga leed de Nederlandse selectie drie achtereenvolgende nederlagen tegen Lulea Basket (107-63), TTT Riga (93-54) en Dynamo Moskou (79-76). Bij de tweede 'stage' in het Slowaakse Piestany verloren de Angels met 82-58 van het Tsjechische Basket Zabiny Brno en met 57-69 van Piestanske Cajky. 

De selectie van de Amsterdam Angels voor de derde en laatste fase bestaat uit Lisanne de Jonge, Kiki Fleuren, Yfke Hoek, Julia Jorritsma, Katoo Koenen, Lotte Sant, Linda van Schaik, Zoë Slagter,  Laura Steggink, Floor Toonders, Richelle van der Keijl en Benthe Versteeg. Hoofdcoach Hakim Salem wordt ditmaal geassisteerd door Thijs Volmer. De delegatie bestaat verder uit  fysiotherapeute Ansofie van Speybroeck, teammanager Patrick Kathmann en scheidsrechter Maurits Witvliet.

Meer topduels
De EWBL is een door de FIBA gesanctioneerde vrouwencompetitie die is opgezet voor professionele basketbalteams uit Centraal-, Oost- en Noord-Europa. Doel is de deelnemende clubs kwalitatief goede wedstrijden aan te bieden. De Nederlandse Basketball Bond wil de in Nederland spelende internationals de kans geven meer topduels te spelen, vandaar de deelname aan de EWBL. Het is de eerste Europese competitie die het reguliere seizoen in drie fases verdeelt, ten einde de kosten voor reizen en verblijf zo laag mogelijk te houden.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF