U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » Senioren » Emese Hof staat op de drempel van de WNBA

Terug naar overzicht

Emese Hof staat op de drempel van de WNBA

16 april 2019 20:25:00

Breaking news! Emese Hof staat op de drempel van de WNBA, de Amerikaanse profcompetitie voor vrouwen. De 23-jarige Hof heeft een overeenkomst getekend bij Phoenix Mercury. De in Utrecht geboren basketbalster sloot dinsdag een zogeheten 'trainings camp deal' bij de Mercury af en gaat nu proberen een plek op het definitieve roster van de profploeg uit Phoenix te bemachtigen. De WNBA gaat op 25 mei van start.

Hof, begonnen bij Cangeroes in Utrecht, genoot een belangrijk deel van haar basketbalopleiding bij CTO Amsterdam Vrouwenbasketbal, het nationale talentenprogramma bij de vrouwen (nu de Orange Angels Academy). Daarna ging ze basketballen en studeren aan de universiteit van Miami, samen met haar CTO-teamgenote Laura Cornelius.

In de afgelopen vier seizoenen deed de Nederlandse center met de Hurricanes steeds mee aan het prestigieuze NCAA Tournament met de beste 64 universiteitsteams van het land. Hofs cijfers in haar laatste jaar als college basketbalster waren indrukwekkend: 14,2 punten en 8,3 rebounds gemiddeld. Reden voor Phoenix Mercury om haar te contracteren.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF