U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » Senioren » Orange Lions klaar voor EK rolstoelbasketbal in Rotterdam

Terug naar overzicht

Orange Lions klaar voor EK rolstoelbasketbal in Rotterdam

30 juni 2019 10:16:00

Het is bijna zover. Vandaag (zondag 30 juni) gaat het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal voor vrouwen van start in het Topsportcentrum Rotterdam. In de openingswedstrijd nemen de Orange Lions het om 16.00 uur op tegen Spanje.

De eerste tegenstander van de Nederlandse rolstoelbasketbalsters is hét opkomende team in Europa. Spanje verraste vriend en vijand tijdens het WK afgelopen zomer door Australië te verslaan en is een van de kandidaten voor een Paralympisch ticket tijdens het komende EK. Daar hebben namelijk de eerste vier landen in de eindstand recht op.

Favorieten voor die vier bovenste plaatsen zijn naast Spanje ook Duitsland, Groot-Brittannië en natuurlijk regerend Europees en wereldkampioen Nederland. Terwijl Frankrijk als outsider kan worden beschouwed, lijkt Turkije op voorhand weinig kans te maken.

Net als bij Nederland is er bij Groot-Brittannië sprake van een stabiele selectie met weinig veranderingen ten op zichte van het vorige EK en het afgelopen WK. Aartsrivaal Duitsland is daarentegen druk doende met verjongen en lijkt daardoor de underdog voor de titel. Bij de Orange Lions zijn Mariska Beijer, Bo Kramer, Jitske Visser en Carina de Rooij de speelsters om in de gaten te houden. Uitblinkend in assists, rebounds of scores, ze zijn altijd terug te vinden in de statistieken.

Voor Nederland ligt het zwaartepunt tijdens de groepsfase op dinsdag 2 en woensdag 3 juli als de duels tegen Groot-Brittannië en Duitsland op het programma staan. Het is zaak voor de ploeg van bondscoach Gertjan van der Linden en zijn assistent Irene Sloof om bovenaan te eindigen in de groepsfase, zodat er tegen de nummer vier gekruist kan worden tijdens de halve finales, waardoor de deuren naar de finale open gaan.

Ziggo Sport
De halve finale en finale in het slotweekeinde (6 en 7 juli) zijn live te zien bij Ziggo Sport met commentaar van voormalig international Marc de Hond en Cees van Rootselaar, de bondscoach van de mannen. Nog leuker is het natuurlijk om zelf naar het Topsportcentrum te komen. Check de website www.ecwa2019.com voor het programma en kaarten.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF