U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » Senioren » Pittige loting Nederlandse vrouwen richting EuroBasket 2021

Terug naar overzicht

Pittige loting Nederlandse vrouwen richting EuroBasket 2021

22 juli 2019 13:13:00

De Orange Lions hebben pittig geloot op weg naar EuroBasket 2021. Om deel te mogen nemen aan het EK over twee jaar moeten de Nederlandse basketbalsters minimaal tweede worden in een kwalificatiepoule met Hongarije en Slowakije. Er zijn negen poules, waarvan de negen poulewinnaars en de vijf beste nummers twee zich plaatsen, samen met de twee organiserende landen Frankrijk en Spanje.

Bondscoach Hakim Salem realiseert zich dat Nederland voor een zware opgave staat, maar ziet zeker kansen: “Hongarije is een topteam, dat hebben ze het afgelopen EK weer laten zien (als 7e geëindigd, red.), met hun genaturaliseerde pointguard Turner als belangrijke aanjager. Slowakije heeft de laatste jaren meer wisselvallig gepresteerd, het afgelopen EK waren ze er niet bij, in 2017 wel. Zij spelen erg fysiek basketball, wat niet per se goed is voor ons, maar we maken zeker kans tegen hen. Als we doorgaan waar we de laatste wedstrijden zijn geëindigd qua spel, maken we een goede kans om ons als een van de beste nummers twee te plaatsen.”

Nederland speelt in het eerste window in november van dit jaar alleen een uitwedstrijd tegen Slowakije. In november 2020 spelen de Lions thuis tegen Hongarije, waarna in februari 2021 in het derde kwalificatiewindow de thuiswedstrijd tegen Slowakije en de uitwedstrijd tegen Hongarije volgen.

Salem: "Het is geen ideaal schema, maar daar kunnen we niets aan doen. De voorbereiding in de zomer wordt nu nog belangrijker als voorbereiding op de wedstrijd in november. In een poule van drie kunnen we geen steken laten vallen. We moeten topwedstrijden spelen en kunnen ons geen off day of afzeggingen permitteren. Dit is een mooie uitdaging om onszelf te presenteren!"

Het volledige programma van de Orange Lions is als volgt (onder voorbehoud van wijzigingen):
14 november 2019:       Nederland - Hongarije
12 november 2020:       Slowakije - Nederland
15 november 2020:       Hongarije - Nederland
7 februari 2021:            Nederland - Slowakije

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF