U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » Senioren » Orange Lions in Rome voor oefenduels tegen collegeteams

Terug naar overzicht

Orange Lions in Rome voor oefenduels tegen collegeteams

7 augustus 2019 15:56:00

De Orange Lions van vrouwenbondscoach Hakim Salem zijn naar Italië afgereisd voor een oefenstage. De Nederlandse basketbalsters werken in Rome twee duels af tegen twee Amerikaanse universiteitsteams, West Virginia en Miami. Laatstgenoemd college is de oude ploeg van internationals Emese Hof en Laura Cornelius.

Dinsdag werkten de Orange :Lions de eerste van twee oefenwedstrijden af in Rome. Tegestander was West Virgina, dat afgelopen seizoen in de NCAA Division I de kwartfinales van het Big Twelve Tournament haalde. Nederland liet de Mountaineers zien hoe snel en effectief het kan spelen. Bij 56-36 werd het duel gestopt, vanwege blessures die bij West Virgina waren ontstaan. Overigens kwamen Laura Cornelius en Floor Toonders niet in actie bij de Lions. Salem heeft vijftien speelsters meegenomen naar Rome en geeft elk duel een aantal speelsters rust. 

Woensdag en donderdag trainen de Orange Lions. Vrijdag spelen ze een oefenduel tegen Miami University.

Nederland is in Rome begonnen met de eerste voorbereiding op de kwalificatieduels voor deelname aan het Europees Kampioenschap in 2021. De Orange Lions hebben pittig geloot. Om deel te mogen nemen aan het EK over twee jaar moeten de Nederlandse basketbalsters minimaal tweede worden in een kwalificatiepoule met Hongarije en Slowakije. Er zijn negen poules, waarvan de negen poulewinnaars en de vijf beste nummers twee zich plaatsen, samen met de twee organiserende landen Frankrijk en Spanje. Nederland speelt in het eerste window in november van dit jaar alleen een uitwedstrijd tegen Slowakije.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF